Zikai tolkar klassiker från 80-talet

av | apr 17, 2021 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Nyheter

Grammisnominerade Zikai tolkar Paul Simons hitlåt You Can Call Me Al.

Det har varit en händelserik vecka för Zikai som i onsdags blev nominerad till en Grammis i kategorien Årets soul och RnB och nu är hon aktuell en tolkning av Paul Simon.

You Can Call Me Al släpptes i sitt original år 1886 och som för många andra som växte upp under 90-talet, speglar den för Zikai barndomen vilket hon framför i en vacker och avskalad ny version.

– Jag hörde You Can Call Me Al första gången när jag var typ 8 år gammal. Mamma brukade lyssna på den hemma mycket och jag minns tydligt att hon sa att den spelades in i Sydafrika. Då förstod jag inte texten men fastnade för melodispråket och ljudbilden redan då. Femton år senare sitter jag i studion med The Priest som spelar några ackord och utan att jag tänker på det börjar jag sjunga You Can Call Me Al, fast jag inte hört den på så många år. Då tänkte jag att det måste betyda något, så vi satte igång direkt och gjorde en egen tolkning.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Fotograf:
Susanna Tajik

Pin It on Pinterest

Share This