Svenska popbandet YAST spelar på nordens största musikfestival på tisdag i sällskap med andra av våra musikaliska storheter, såsom Silvana Imam, Sudakistan och Ghost. Popmani har pratat med gruppen inför spelningen på scenen för nya spännande akter, Rising.

YAST har alltid velat spela på Roskildefestivalen och nu har deras drömmar till slut blivit sanna. Klockan halv fyra på tisdag intar de Rising-scenen på festivalen och uppfyller därmed ett mål som sattes redan vid bandets start. Popmani frågar YAST vad som kan förväntas av spelningen.

– Vi tänkte nästan mest damma av gamla ”klassiker” från vårt första album faktiskt. Tobias [Widman] kommer säkert ha glapp i nån sladd också. Det kommer nog synas hur kul vi tycker att det är att spela på Roskilde vilket är synd för man vill ju se ball ut?

På en festival där livemusik pågår 16 timmar om dygnet i en vecka finns det mycket roligt att se. Däribland finns Stockholms stoltheter Sudakistan och Silvana Imam samt Ghost och Miike Snow bland andra sevärda akter. Medlemmarna i YAST är överens om vad de ser mest fram emot.

– Nästan alla i bandet är ju som besatta av Neil Young så det kommer vi väl alla att se. Känns som att mycket tid kommer att gå åt till att bara drälla runt, dricka burköl och zona ut i Brain Machine.

Om drömmandet får fortsätta kring stora festivaler vill YAST gärna spela på Primavera, festivalen i Barcelona som har en mycket underhållande tidslinje över sin historia på sin hemsida. Utöver det är Ta Livet I Dina Egna Händer på Kungen hemma i Sandviken en festivitet som YAST vill medverka i. När det kommer till resten av sommaren och året har drömpopbandet en del planer.

– Vi ska spela på en festival i Tyskland i slutet på juli och i Göteborg den 4 augusti. Sen blir det väl Sola-å-Bada-å-Tomas-Ledin-å-Grilla-Lite-å-Så? Sen kommer hösten och det är dags att göra en ny skiva.

Så för er Popmaniläsare som befinner sig på Roskildefestivalen, ta er till Rising-scenen halv fyra imorgon för att bevittna YAST när de förverkligar en av sina största drömmar.

Pin It on Pinterest

Share This