Wrstlng: ”Det viktigaste än så länge är att skriva mer låtar och hålla det vid liv”

av | feb 23, 2017 | Framsida Startslider, Intervjuer, ö

Wrstlng släppte i december en EP vid namn Hoarse Bear under skivbolaget Bakery Allstar Recordings där vi hör tydliga influenser från dansanta brittiska indieband som Morrissey och Ride. En kväll bjuds jag in till deras replokal och kvällen fylls av välkända toner som framkallar minnen från tiden då jag körde all in på svart hår och vita strumpor i låga skor.

Jag gick en ödmjuk resa tillmötes med grabbarna från Wrstlng. Jag reste med buss till deras replokal i Fjällbo där jag fick lyssna på grymma låtar inför nästa släpp, fick skjuts tillbaka till stan och sedan drack vi kaffe veckan därpå på Alkemisten ute på Hisingen. Trots viss blygsamhet släpptes drömmarna tillslut igenom och deras ögon lyste upp i vintermörkret.

I sommar släpper ni nya låtar, berätta lite om det?
Anders
:  Vi har låtar till ett helt album men vi får se lite om det blir album eller en EP när vi har spelat in allt och väljer ut låtarna. En EP kanske känns lite närmre.

Patrik: – Vi har några favoriter men vi får se vilka vi väljer när det är inspelat. Det kan ju låta helt olika från nu tills att när det är inspelat.

Bandet berättar om att deras inspiration kan komma när dom minst anar det. Antingen när dem ska sova eller på en konsert när dem inte har någon möjlighet att spela själva. Anders som skriver texterna berättar att det är aningen lättare att skriva när han är inne i någon låg period.

Vem är det som skriver texterna ?
Patrik: 
– Jag skriver inga texter alls så vi har många låtar som är instrumentala för tillfället.

Oskar: – Ja, men Patrik hjälper mig en del, vi gör många låtar ihop.

Hur ser de ständiga framtidsplanerna ut?
Anders
: – Det viktigaste än så länge är att skriva mer låtar och hålla det vid liv. Så länge det går så är det ju grymt. Det är roligt att repa och skriva nya låtar.

Patrik: – Jag tycker det roligaste är att skriva en låt och få in själva formen och att sedan repa. Några tydliga framtidsplaner har vi inte just nu mer än att fortsätta med det vi gör.

Vem är er förebild och varför?
Jon
: – Jag som trummis lyssnar mycket på Ride. Så det är väl kanske det. Sen är det väl mest rock jag lyssnar på. Bra driv och feeling liksom.

Anders: – Morrissey är ju kanske inte alltid så cool, men jag gillar musiken, haha.

Patrik: – Vi brukar döpa våra låtar efter det dem låter som. Så vi har ju några förebilder och influenser. Vi har till exempel en låt som  heter War on drugs och en annan som heter Lady Gaga!

Vilket djur väljer ni om ni får välja ett som symboliserar er musik på bästa sätt?
Patrik
: – Björn!

Anders: – Varför björn? Du sa det så himla självklart.

Bandet skrattar och har en vild diskussion ett tag om EP:ns namn Horse Bear och vad den kommande EP:n ska heta. De berättar sedan om replokalen som dem haft i sammanlagt 12 år. Tydligen har Ace Of Base haft replokalen väggen bredvid och dom berättar om läckage, bikupor och nämner den ensamma skrotnissen som släcker ner hela huset efter kl 22.00 och delar med sig av replokalernas historia. Det låter  i det stora hela ganska mysigt trots de isande molnen på vintern och den olidliga hettan de varmaste sommardagarna.

Vilka låtar ska ni köra nu?
Anders: –  Silence och Bas outro heter den andra just nu, det är liksom arbetstiteln för den har inget namn ännu.

Patrik: – Och Silence heter den första för att det är jag som skrivit den och den inte har någon text.

Oskar: – Vi kan ju avslöja vad nästa djur på kommande EPn blir kanske? Eller så tiger vi om det.

Författare:
Tilde Hjelm, Fotograf och skribent

Pin It on Pinterest

Share This