Where’s the Music? är den perfekta festivalen för dig som älskar att upptäcka ny musik. Det bästa med festivalen är faktiskt att strosa omkring mellan spelställena och upptäcka band som en aldrig annars hade gått och sett annars. Här nedan hittar du en lista på några akter som du bara inte får missa på festivalen.


Rein

Rein är med all säkerhet ett av bombnedslagen som kommer skaka om Musiksverige under 2017. Med sin intensiva electronic body musik väcker hon liv i varenda cell i ens kropp och efter hennes konsert på Debaser i fredags kan vi garantera att Rein kommer stå för en av festivalens röjigaste spelningar.

När: Fredag 3 Feb 23:00
Scen: Dynamo

Fotograf: Martin Høyer Poulsen

Fotograf: Martin Høyer Poulsen


It’s For Us

I veckan släpper It’s For Us sin första singel Ghost officer från deras kommande fullängdare Come With Me som släpps i april via Luxury. Albumet blir bandets första och uppföljare till EP:n Something Has To Give från 2015. It’s For Us musik är en välskräddad balansgång mellan postpunk och indie som landar i en avskalad, men ytterst kraftfull konstellation.

När: Fredag 3 Feb 02:00
Scen: Cromwell

itsforus1


Toi Let

Malmöbaserade Toi Lets härstammar ursprungligen från Sandviken och har sin bakgrund i det omtalade bandet YAST. Senast i höstas var de aktuella med en cover på Air’s Be A Bee och musiken i sig beskriver de själva som surf-grunge, och det låter ju verkligen som något Norrköping behöver.

När: Lördag 4 Feb 19:30
Scen: Saliga Munken12374821_1068220906543079_1597720725262132173_o

Tommy Cash

En estländsk ProRapSuperstar med grov östeuropeisk brytning och böjelser för det utomjordliga och det absurda, utan att någonsin sluta bry sig om para, låter det inte som det bästa du någonsin hört? TOMM¥ €A$H (Tommy Cash) lär stå för det märkligaste, hårdaste och mest speciella uppträdandet under hela festivalen.

När: Fredag 3 februari 01:30
Scen: Crescendo5


Stilla Havet

Början på ett slut var en av förra årets bästa skivor och det ska bli fantastiskt att se Stilla Havets neo-punk live, speciellt hitten Manligt Geni efterlängtas.

När: Lördag 4 februari 23:00
Scen: DynamoStilla Havet


Gestures

Sverige och världen behöver mer skrammelpunk á la Bass Drum Of Death, och Norrköping behöver det definitivt. Då är det skönt att veta att Gestures medverkar med sin skräniga lo-fi under Where’s The Music.

När: Fredag 3 februari 19:30
Scen: Saliga Munken13654150_1669368816721378_6199592241788396874_n


School of X

Danska Rasmus Littauer har vid sidan av sin karriär som trumslagare för MØ och band såsom Asteroids Galaxy Tour och Reptile Youth påbörjat ett soloprojekt som går under namnet School of X. Hittills finns enbart två låtar tillgängliga för lyssning, varav en är en cover på Sades By Your Side men de båda föder ett direkt behov efter mer. Det är något med Littauers sätt att kombinera syntar och saxofon på ett avslappnat men ack så snyggt sätt som fångar en i det drömska syntpoplanskapet. 

När: Fredag 3 Feb 19:00
Scen: Dynamoschool-of-x

Shitkid

Shitkid eller Åsa Söderqvist har den där absolut oemotståndliga ”jag gör min grej och passar det dig inte, så skit i det-attityden” i sin musik. PNKSLM Recordings plockade upp henne och gav ut såväl debutsingeln som EP:n Shitkid EP som innehåller härligt D.I.Y-spår såsom 666 och Oh Please Be A Cocky Cool Kid. Shitkid bevisar att en inte behöver mycket mer än talang, ett ljudkort och en rejäl dos attityd för att lyckas göra musik som sopar mattan med allt och alla. 

När: Lördag 4 Feb 20:45
Scen: ArbisIMG_9736c

Delagoon

Delagoon är bandet med en förkärlek till bowling, men också bandet som har hittat en gyllene pulsåder och ett sound som etsar sig fast långt efter att en lyssnat på deras musik. Om en inte blev fäst vid dem efter Somehow så bör en ha blivit det efter ofantligt snyggt komponerade Techno Kids som kan få vem som helst att nynna med i melodin. Passa på att se vad som sägs vara ett av Stockholms mest intressanta band.

När : Lördag 4 Feb 02:00
Scen: Cromwel1g9a3730

Pin It on Pinterest

Share This