Ingen är nog riktigt ensam om att ha Pretty Little Liars som en guilty pleasure nu för tiden. Om du har lyckats se ända till den nuvarande säsongen, så är det antagligen för att du inte kan hålla dig borta. Du hatar serien lite, eller egentligen ganska mycket, för misstankarna skiftar så ofta att vi nu har misstänkt hela Rosewood. Samtidigt kan du ju inte låta bli att undra Vem är A? och varför är vi inte smarta nog att besvara den frågan på egen hand? Så vi kollar varje onsdag med skräckförtjusning, i hopp om att komma lite närmre sanningen. I väntan på det, så har publiken börjat skapa egna teorier om vem som är A. Hetaste teorin just nu är: Aria.

Det finns tecken

sch

Teoretikerna har börjat ifrågasätta varför Aria är den enda som gör ett ”schh”-tecken i seriens intro och promobilder, oavsett vilken säsong. På promotionbilderna ser vi också henne ofta hållandes i det som tros vara mordvapnet som dödade Alison.

Författaren Marlene King lovade att A:s ansikte skulle avslöjas i avsnittet unmAsked (2×25). I detta avsnitt tar Ezra av en mask på Aria, vilket teoretikerna menar är det Marlene King syftade på.

Man tror att A och Red coat är samma person, men i Pretty Little Liars är ingenting säkert. Något som däremot är säkert är att Aria hade på sig en röd kappa i serien innan Red Coat själv hade det.

Hon är den bästa lögnaren

Det finns flera dialoger utspridda i serien som syftar på att Aria har har en hemlighet eller vet något extra.

Spencer: You know what happens when you stick four lobsters in a tank and cut of their food supply?

Aria: They start to eat each other.


Aria till sin mamma:

”If you and dad can have secrets, why can’t I?”


 

giphy

I en tillbakablick i The First Secret (2×13) säger Alison till Spencer, medan hon kollar på Aria:
”You’d be suprised to know who your friends aren’t”


Det sägs ofta att Aria är den bästa lögnaren.

Spencer har sagt: ”God, you deserve an oscar for that performance”

Emily har sagt: ”When did it become so easy for you to lie to your friends?”

Hennes föräldrar: ”She ends up with all of our secrets”.


Aria, eventuellt omedveten om att hon är A, sa en gång till Spencer:

”If I can see you, so can A”.

Hon har allt som A har.

Det finns en stor mängd saker som Aria har, som också A har. Både egenskaper, och objekt. Dels har Aria många telefoner, något vi vet kan ändras relativt fort i tv-världen eftersom producenterna knyter nya avtal… men det argumentet funkar inte i det här fallet. Aria har onaturligt många telefoner. Något även A behöver. Dessutom ser vi Aria sms:a väldigt ofta, men vi vet aldrig vem hon sms:ar. Hon brukar också vara flitig med att ljuga om det.

aria1

Ofta avslutar A sina meddelanden med ”Kisses A”. Aria har dessutom ofta på sig kläder med pussmunnar på. Är det en tillfällighet eller ett tecken?

A kan inte vare en ny karaktär som vi inte mött än. Marlene King har nämligen sagt att A syntes i piloten och kom tillbaka i It happened that night (3×01), avsnitt där Aria bär samma klänning som i det första.

aria2

Aria har också ofta smycken där det står ”A”. Och på tal om bokstaven A, har ni täkt på att Arias A liknar de A själv skriver?

I avsnittet A hot piece of A (2×15) beställer A pizza till Calebs överraskningsfest. En sort som råkar vara Arias favoritpizza. A och Aria dricker också deras drinkar på samma sätt – med sugrör.

När A inte använder mobiltelefon använder hon – eller han – ofta skrivmaskin. Ezra har en skrivmaskin, och Aria är väldigt ofta där.

Aria och A gillar dockor

a1

A leker ofta med dockor, både för egen del men också för att skrämma upp tjejerna. Aria går ofta i klänningar som får henne att se ut som en docka, men dockorna förekommer också ofta i bakgrunden i närheten av henne. När Aria arbetade som fotoassistent sa hennes chef en gång ”You’re a doll”. Det kanske inte är en särskilt stor grej. Men både A och Aria verkar ha en tendens att leka med människor som om de vore dockor.

”People aren’t dolls. You can’t just play with them and then put them back in the bow when you’re done” sa hennes mamma en gång.”

Fler ledtrådar

whoisabigA you're little but your big

För några år sedan frågade ett fan Marlene King om inte hon kunde få en ledtråd till vem A är. King besvarade tweeten med #bigA. I första säsongen av serien kallas Aria just för Big A av Mona.

lucy_hale_pll

Ännu en gång bad ett fan om ännu en liten hint om vem som är A inför det kommande Halloween-avsnittet. Marlene svarade med emojis: tre blixtar och tre pussmunnar. I flera scener i avsnittet fanns dessa symboler på Arias kläder.

Hon vet inte om det själv

Anledningen till varför det har riktats så mycket uppmärksamhet åt att Aria är A, kan bero på att A ofta går något som gynnar Aria. A har exempelvis stulit facit till tre tentor och räddat Arias förhållande med Ezra. Hon har också varit otrogen mot Ezra två gånger, med Wren och Jason, utan att A någonsin har avslöjat det.

Vi vet om att Aria har många telefoner. Men hon har också sms:at från ”unknown caller”. I The naked truth (2×19) ska Emily låtsas vara Alis alterego Vivian på telefon. Men eftersom Emily inte vet hur Vivian pratar, säger Aria att hon pratar ”som Alison” och tar över telefonen.

Minns ni när Hanna och Caleb träffades och Hanna erbjöd honom att sova i hennes källare? Den enda hon berättade det för var Aria. Samma kväll hade A ringt för en sanering av skadedjur i källaren.

aria3

Aria ser sig ofta i speglar, som för att se om någon är bakom henne. I avsnittet I’m your puppet (3×23) tror Aria sig se Red coat i en spegel på sjukhuset. Det är dock inte Red coat hon ser, utan sin egen reflektion. Aria har också haft en panikattacker på toaletten i skolan och utanför Garretts hus, i tron om att hon har sett A. Detta menar teoretikerna är en hint om hennes MPD – Multiple Personality Disorder. Det skulle inte vara helt omöjligt för Aria att vara i ett sådant tillstånd. Byron har tidigare nämnt att hans bror hade en psykisk sjukdom som mycket väl hade kunnat föras över till Aria. Aria har också ett skiftande temperament, lätt för att ljuga och är ofta borta. Med andra ord, är inte Aria själv medveten om att hon är A.