VAZ kurerar audiovisuellt verk på Fotografiska

9 jun, 2021

Fotografiska

Tio musikproducenter och tio fotografer möts i stort audiovisuellt verk på Fotografiska.

Fotografiska presenterar i dag ett nytt audiovisuellt verk under titeln Panorama som är kurerat av musikduon VAZ med stöd av Konstnärsnämden och Kulturrådet.

De medverkade kompositörerna är Jenny Wilson, ionnalee, Maria W Horn, Rebekka Karijord, Cosima Olu, Pheeyownah, Ikhana, Ayla, Bella Boo, Shida Shahabi tillsammans med fotograferna Hannah Modigh, Arvida Byström, Meli Petersson Ellafi, Ikram Abdulkadir, Beata Cervin, Louise Helmfrid, Ninja Hanna, Jasmin Storch, Elsa Soläng, Sofia Aedo Zahou.

– Vi ser det svenska kulturlivet som otroligt mångfacetterad och rikt – något som vi dock inte tycker återspeglas tillräckligt i den generella bild som reproduceras där kvinnor och ickebinära ofta är underrepresenterade. Så vi bestämde oss för att bjuda in några av Sveriges mest spännande fotografer och musikproducenter för att ta fram ett samlingsverk som vi hoppas kan bredda perspektivet på svensk kulturliv, säger Cecilia och Jenny Vaz.

Panorama kommer att visas på Fotografiska under datumen 10-13 juni och består av digitala projiceringar och ljudverk. I installationen får vi ta del av dokumentär-, mode-, konst- och porträttfotografi tillsammans med specialkomponerade verk i genrer som dub, hip hop, darkwave, electro, elektroakustisk musik, deep house, nyklassiskt och drone.

Författare:
Redaktionen

 

Pin It on Pinterest

Share This