UPPTÄCK: Windy Isle & tintti – Runaway

av | okt 30, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Folkrocken lever för fullt i skärgården, i Dalarna och på Windy Isle och tinttis nya singel Runaway.

Mjuk rock med influenser av folkrock. Det var receptet som tog Windy Isles förra album till oanade höjder. Första singeln Life as It Is har i skrivande stund mer än 800 000 strömningar. I december ska Niclas Edenholm, som han egentligen heter, släppa sitt tredje album i projektet. Denna gång tillsammans med en annan ny svensk förmåga i form av tintti. Redan idag släpps dock albumets andra singel Runaway.

– Albumet är lite speciellt då det är inspelat under en sjuårsperiod, där inspelningarna har skett vid olika tillfällen, på många olika platser. Niclas gamla hus på Vindö, Tinttis stuga ute i Gammelbua (Dalarna) och Studio Mami y Papi i Södertälje. Musiken har spelats in i enkla miljöer där livetagningar med sång och akustisk gitarr har fått ligga som grunder för att sen smyckas ut med trummor, bas och diverse pålägg.

De beskriver Runaway som ”en låt som föll ner från himmelen”. Nästan från ingenstans kom den som ett sista spår till skivan, och de berättar att den handlar om ett flyktbeteende som upprepas som ett sorts mönster. Något som kanske flera av oss uppmärksammar tydligare i tider av restriktioner och pandemi.

– Vi är lite av uppfattningen att det på något sätt var bra med en samhällelig solidarisk paus från det produktiva ekorrhjulet. Givetvis är det en stor tragedi för alla som tjänar sitt uppehälle på att spela livemusik, men den kategorin har vi aldrig riktigt tillhört. Vi trivs bättre i skrivarrummet och i studiomiljön än ute på turné.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This