UPPTÄCK: Laura Elliott – Better Off Alone

7 mar, 2022

Laura Elliott

Singer-songwritern Laura Elliott har släppt sin sjunde singel, Better Off Alone, som handlar om att navigera sitt liv efter ett uppbrott.

Amerikanskan Laura Elliott debuterade 2020 och har sedan dess släppt en rad singlar. Även om Better Off Alone kommer två år efter debuten är det en av de första låtarna som Elliott skrev. 

– Jag skrev Better Off Alone efter mitt första uppbrott i slutet av high school. Det var ett sätt för mig att ta mig igenom det och sätta ord på mina känslor, vilket blev starten för min kärlek till låtskrivande. Det var i stort sett att jag reflekterade över slutet på ett förhållande och att jag sa upp kontakten med den personen, och sedan navigerade livet utan personen och saknade hen men visste att det kapitlet var över. Jag tror att det är lätt att minnas de bra stunderna och idolisera en person, men du måste påminna dig om verkligheten och varför det är hälsosammare att vara själv.

Låten är mer lågmäld än det Elliott släppt innan, en renodlad ballad. Den är också producerad över zoom under pandemin, vilket känns som det smittat av sig på låtens atmosfär.

 

 

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This