UPPTÄCK: Katmando – Lama Vibe

17 jun, 2021

Katmando

Katmando sätter sommarens soundtrack på debutsingeln Lama Vibe.

Theodor Kylin har under åren spelat med artister som Molly Sandén, Seinabo Sey, Jonathan Johansson och även skrivit musik åt Veronica Maggio, Grant, Mares och Thomas Stenström.

Nu är det äntligen dags för den egna debuten under aliaset Katmando. Ett projekt som till en början startade som en musikalisk ventil som rent genremässigt bjuder på influenser från motown, indie och dansmusik.

Musiken är sällsam på bästa sätt och på den första singeln Lama Vibe hör vi det perfekta soundtracket för sommaren. En låt som enligt Theodor Kylin själv handlar om kärlek på gott och ont:

Lama Vibe var det absolut första jag skrev som Katmando. Det är i princip byggt på en enda gitarrtagning som blev väldigt fin. Jag gick igenom mycket skit. Jag hade varit otrogen och upplevde enorm skam och sorg. Att skada nån man älskar liksom.. Den smärtan tog sig ut i den där gitarrtagningen. Sen dess har jag älskat den här låten. Texten och sången kom senare. Det blev fint. Den handlar om kärlek på gott och ont. Och om att liksom spatsera vidare i livet med sin sorg, skam och sin längtan som travel-partner.

 

Författare:
Elin Strömberg

 

Pin It on Pinterest

Share This