UPPTÄCK: Ian Sweet – My Favorite Cloud

5 aug, 2021

Ian Sweet

Ian Sweet gör muntert elastisk och livfull indiepop, som innehåller lika mycket distat mörker. My Favorite Cloud är det inledande spåret från hennes senaste album.

I mars kom Ian Sweets tredje album, Show Me How You Disappear, en artist som jag inte stött på förrän nu. Amerikanska Sweet släppte sin första singel 2016.

My Favorite Cloud är den första låten, men skiljer sig mycket från resten. Låten inleds med en vers om ett regnmoln, med ett chorus om att glömma bort att andas, vilket speglar känslan som produktionen ger. Distad och distanserad röst och ett sound som låter lika spacead som stormig. En upplevelse lika mycket som en låt.

Resten av albumet är betydligt lättare och drömmigt i karaktär, men alltid med undertoner av melankoli. Det ger en overklighetskänsla som är lätt att förlora sig i. Texterna kretsar kring Sweets erfarenhet av psykisk ohälsa och behandling av den.

Medan Sweets tidigare musik var mer lo-fi och skitig, märks det att betydligt mer tid lagts på produktionen på detta album. Även de mer hårda inslagen passar in mer sömlöst och finishen är klockren.

 

Författare:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

Pin It on Pinterest

Share This