UPPTÄCK: Geese – Low Era

1 sep, 2021

Geese

Geese är postpunk-kvartetten från Brooklyn som du bara måste lyssna på i höst.

Efter att ha debuterat i början av sommaren med låten Disco är postpunk-kvartetten Geese nu aktuella med andra singel Low Era. En självklar uppföljare till debutsingeln som skapat stort intresse för bandet som nyligen signat med Partisan och Play It Again Sam.

Geese är ett band från Brooklyn som inte vill göra det enkelt för sig själva och utmanar sitt experimenterade i jakt på det oväntade. Musiken osar post-punk men med polerade vokaler än vad genren är vad vid och det kanske är just det som gör Geese till det definitiva bandet att lägga på minnet i höst.

– Vi gillar tanken att förvirra lyssnaren lite och försöka göra varje låt till en motverkan till det sista, flippa mellan catchy och komplicerat, snabbt och långsamt. Low Era är ena änden av det spektrumet och utvidgade slutligen omfattningen av låtar vi trodde att vi kunde göra.

I samband med releasen av Low Era blev det även klart att Geese släpper sitt debutalbum i slutet på oktober under titeln Projector. Se även lyricsvideon till låten här. 

 

Författare:
Elin Strömberg

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This