UPPTÄCK: Flora Yin-Wong – The Sacrifice

3 jan, 2022

The Sacrifice

The Sacrifice är Flora Yin-Wongs uppföljande EP till fjolårets debutalbum Holy Palm. Det är enklast beskrivet som filmiska ljudkollage utan vare sig början eller slut.

Flora Yin-Wong har rest över stora delar av världen de senaste åren. Dels på grund av diverse olika arbeten men även för nöjes skull. Hon har uppenbarligen ett stort intresse för ljud och har spelat in det som ibland brukar benämnas som found sounds.

Det kan förklaras som alla möjliga typer av ljud som inte är instrument. De ljuden har sedan bearbetats och infogats i en musikalisk process. Och sedan blandats med traditionella instrument.

Resultatet blir oförutsägbart. Många av ljuden är svåra att identifiera men det kan ändå vara roligt att försöka lista ut vad det är. Personligen tycker jag att fjolårets Holy Palm känns mer genomarbetad och vacker att lyssna på. Men det finns också intressanta aspekter av den nyligen släppta The Sacrifice att ta del av.

Det kanske inte är det mest hittiga som någonsin har släppt. Men det är ändå ganska meditativt att lyssna till. Och det kan fungera som en bra variation till ännu en treminuters popdänga som ständigt pumpas ut i dagens musikklimat.

 

Skribent:
Alexander Andrén

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This