UPPTÄCK: Cloudpocket – Default

5 jan, 2022

Billie Marten

Default är det svenska musikkollektivet Cloudpockets debutsingel. Låten är medryckande och funkig, och är ett spännande smakprov på vad bandet har att bjuda på framöver.

Det nybildade musikkollektivet Cloudpocket är resultatet av flera olika musiker runt om i Sverige som slagit sig samman för att skapa musik. Cloudpocket består av Jonatan Renström, Jonas Ljunggren, William Kling, Dan Göransson, Gustaf Sjögren och Maja Bäckman.

Låten Default bjuder på pigga gitarriff, studsiga trummor och soulig sång. Soundet känns inspirerat av både disco och 70-talsfunk. Cloudpocket låter instrumenten ta mycket plats, och musiken känns livfull och retro, men samtidigt väldigt modern. Default är en unik och spännande debutsingel, och ett intressant tillskott på den svenska musikscenen.

Debuten säger dem kommer följas upp av ett album som släpps 2022, ett album som kollektivet producerat under de senaste två åren. Soundet på albumet kommer kännas igen från Default, men också visa på andra sidor av gruppen, enligt dem själva.

 

Skribent:
Natalie Mourad

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This