UPPTÄCK: Charlotte Dos Santos – Harvest Time

av | mar 30, 2020 | Artiklar, Upptäck

Brasiliansk-norska Charlotte Dos Santos målar upp drömska landskap på sin andra EP Harvest Time.

Charlotte Dos Santos som är klassiskt tränad befinner sig i mellanrummet mellan en uppsjö av genrer. Med en uttrycksfullhet i rösten som närmast påminner om Amy Winehouse, spinner musiken snabbt iväg i en mängd olika riktningar vilket gör den särpräglat egen. Men det påminner mycket om Solange.

Det rör sig mellan old school jazz, neo-soul och r&b utan att riktigt vara något utav av det. Hon säger sig vara mest inspirerad av sitt brasilianska arv, men har många likheter med norska Okay Kaya. Naturen och dess mystik är också en tydlig tematik. Metaforer för naturen blir i Harvest Time symboler för att släppa taget, förvandlas och börja om.

Ljudbilden såväl som hennes röst är hypnotiskt porlande. Vattnet är ständigt närvarande i musiken, såväl som i de poetiska texterna och det visuella. Musiken skulle utan tvekan kunna användas som avslappningsmusik, särskilt den instrumentella The Snow Dance.

Mytologi och religiös symbolik är också flitigt invävt i texterna, och flera av låtarna låter som modernistiska psalmer. Något som också syntes på hennes första EP Cleo.

Trots att Harvest Time nyss släpptes verkar det som att vi kommer få mer musik från Dos Santos rätt snart, hennes debutalbum är planerat att släppas senare i år.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This