UPPTÄCK: Blu DeTiger – Figure It Out

av | apr 21, 2020 | Artiklar, Ny musik, Upptäck

Blu DeTigers svala discodoftande pop plockar fram både basen och funken till frontlinjen.

Att 21 år gamla Blu DeTiger är basist i första hand är svårt att missa. Hon har turnerat med en rad olika akter, nu senast Caroline Polachek. Men är också basist i bandet Kitten sedan tre år tillbaka.

Hon är även känd på New Yorks klubbscen för att alltid plocka med sig basen in i båset. Under de senaste veckorna har hon dessutom tagit appen TikTok med storm med sina bascovers av hitlåtar.

Vid sju års ålder valde DeTiger basen över gitarren, eftersom gitarr var för mainstream och hon tyckte att det fanns för få kvinnliga basister. Och ja, Blu DeTiger är hennes riktiga namn.

Hennes sound befinner sig någonstans mellan pop och funk, med en väldigt medveten intention att blanda stilar och plocka ihop de bästa delarna. Hittills har DeTiger släppt tre egna låtar av ovanligt bascentrerad pop. Men med den nya singeln Figure It Out visar hon att hon vuxit.

Basen är fortfarande det mest prominenta, och musiken kommunicerar genom beat snarare än med sång eller text. Men soundet är mer välbalanserat och hon kommer fram som artist tydligare. Det är inte heller lika dansfokuserat som de tidigare låtarna.

Under året väntas fler singlar och en EP som produceras just nu medan DeTiger sitter i isolation. Förhoppningsvis har hon nu laborerat fram ett ännu tydligare uttryck med henne själv i centrum.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This