UPPTÄCK: Anna Henriksson – Animals

av | apr 15, 2018 | Ny musik, Upptäck

Med våren kommer också vanligtvis suget efter lite fin indie som gnistrar ikapp med solens första strålar, och vad passar då bättre än Anna Henrikssons Animals?

Saknar du ett stycke myspop på din spellista medan du promenerar genom det stundande vitsippshavet? Då är Anna Henrikssons Animals något för dig. Anna flyttade från Vännäs till Göteborg och har numera bott på västkusten i tio år. Hon har tidigare spelat med såväl Judiths som Lofot och Mira Aasma, men nu är hon dock redo att stå på egna ben och släppa sitt solomaterial.

Låten Animals låter som ett möte mellan tidig Hello Safride och mer renodlad elektronisk musik, eller som skogen möter city som det står i Annas pressmaterial. Nog förstår en den liknelsen, det urbana och hårda möter det långsamma skogslunket i en fin förening.

Idén till låten kom till mig på en av mina skogspromenader. Det var vår och fåglar kvittrade. Jag tänkte på alla coola grejer som djur kan göra. Bävrar bygger aseffektiva dammar och skräddare kan gå på vattnet. Nattfjärilar flyger in i lampor fastän de dör av det. En del av de sakerna gör vi människor också, och andra är helt omöjliga. Vissa av de här djuren jag har skrivit om skulle lika gärna kunna vara människor. Vi är ju djur. We are animals, säger Anna Henriksson i en kommentar om låten.

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This