Foto: Privat

Foto: Privat

Namn: Lovisa Ynghammar

Gör: Mammaledig


Senaste sedda serie: Tittade precis på senaste avsnittet av Homeland

Livsmål: Jobba med det jag tycker om, omge mig med personer som gör mig glad och känna mig nöjd när jag tänker på allt.

Hemsida: Seriedrottningen


Hej! Vem är du?

– Jag är Lovisa a.k.a. Seriedrottningen. Förutom att vara en självtitulerad tv-nörd så är jag en talangfull multitasker, har en ganska mörk humor och blir lätt besatt av saker. Jag är också lyckligt gift och tvåbarnsmamma. 

Vilken TV-serie skulle bäst kunna beskriva ditt liv?

– Jag kommer från en stor familj med många syskon så jag har alltid känt igen mig i väldigt familjeorienterade serier. Som t.ex. Brothers & Sisters eller Parenthood. Det är nog det närmaste man kommer, igenkänningsfaktorn brukar vara väldigt hög. 

Hur började ditt intresse för TV? 

– Det började med att jag var en ung tonåring som tyckte att det var alldeles för svårt att följa en tv-serie utan att missa ett enda avsnitt. Det blev en sport och sen blev det en lyx när det började bli lätt. Och då hade jag redan fallit hårt för tv-världen, älskar hur det är en oändlig ström av nytt. Tröttnar man på något är det bara att gå vidare, finns hur mycket som helst att kolla in.  

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– En vanlig dag börjar en rätt okej tid (senare än när jag jobbade) och innehåller allt det som hör två småbarn till. Mitt på dagen får jag en lunchpaus som är min bloggtid. Sen rullar det på tills det blir kväll och innan det är dags att sova brukar jag koppla av i soffan framför lite tv. 

Påverkar ditt serietittande din vardag i form utav stil och mode?

– Nej, det skulle jag inte säga att det gör. Dock har jag märkt att det påverkar mitt tal, speciellt engelskan. Man snappar upp uttryck och ord som man tycker låter coola/bra och så lägger man till det i ordförrådet. 

Vilken serie kan du inte leva utan?

– Jag har inte en serie som jag aldrig skulle kunna leva utan, det är mer en kombination av många och om jag aldrig skulle få titta på dem igen skulle jag bli ledsen!

Om du skulle tappa minnet, vilken serie skulle du vilja se om i så fall?

– Oj, vad svårt. Jag tror att jag skulle tycka det var väldigt kul om jag fick behålla mina känslor för Veronica Mars och allt jag visste omkring serien, hur det blev en film etc – men samtidigt kunna sudda ut minnet av vad som faktiskt hände i avsnitten. Så att jag kunde kolla på alla igen och njuta.

Foto: Privat

Foto: Privat

Du driver bloggen Seriedrottningen, hur kommer det sig att du började blogga 2010?

– Jag började blogga för att jag tittade på en massa tv, läste en massa tv-nyheter och kände helt plötsligt att ”varför inte, jag gör ju redan allt”. Läste då inte själv några tv-bloggar så jag tänkte att jag skulle skriva en blogg som jag själv skulle vilja läsa.

Vad kommer namnet Seriedrottningen ifrån?

– Det kommer från min pappa! När jag bodde hemma brukade han och jag tipsa varandra om serier och varje gång jag berättade något han inte visste eller hjälpte honom hitta ett avsnitt så sa han att jag var en riktig seriedrottning. Det är ett jättetöntigt namn egentligen, men när jag satt där och skulle skapa bloggen så ploppade det upp i huvudet. Sen dess har jag bara kört på det.

Bästa serien/avsnittet att se inför julen?

– Åh, jag älskar verkligen när tv-serier gör julavsnitt. Jag tycker att de bästa är de som kommer från de lättsamma dramaserierna, då är det väldigt lätt att bara sätta just det avsnittet för att komma i stämning. The OC har gjort några av mina absoluta favoriter, samma med Hart of Dixie – och om vi gräver djupare i arkivet så Roswell med.

Pin It on Pinterest

Share This