Modeskribent Martina Axtelius listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan. Här är den gångna veckans höjdpunkter:


jkkk
Veckans lansering
Acne Studios gör det igen! Nu har det svenska modehuset lanserat en väskkollektion för första gången och vi älskar vad vi ser. Acne Studios växer med hästlängder säsong efter säsong och vi svenskar kan inget annat än va stolta över vad modehuset levererar. Se hela kollektionen här.
– Jag tittade på champagneväskan och ville göra en användbar version. I processen såg väskan ut som ett par jeans. Jag gick direkt och hämtade ett skärp och idén till modellen Buckle Jeans var född, säger Acne Studios creative director, Jonny Johansson till Bon.


gg
Veckans tillbakablick 
Om en vecka har den nya Star Wars-filmen premiär världen över. Filmen har fått stor uppmärksamhet och vi väntar med spänning på att denna film ska landa på bioduken och vi kan sitta bänkade med popcorn i knäet. Star Wars visas inte bara på bioduken i år utan i höstas såg vi Bobby Abley visa sin Spring/Summer 2016 kollektion som är inspirerad av filmen i på catwalken. Kul och kreativ kollektion.


MyrornaVeckans bästa gärning
Varje år samlar klädföretaget Tuxer ihop och skänker över 1 200 jackor, byxor, vantar och mössor som blivit över när produktionen är avslutad. Det representerar ett halvt ton textil som annars kunde ha hamnat i soporna.
– Kläderna kommer att få en längre livslängd genom återanvändning och pengarna går, i det här fallet, till matkassar för kämpande familjer och tak över huvudet för hemlösa, så gör vi något för både samhälle och miljö och det känns otroligt bra, säger Tomas Robling, en av ägarna på Tuxer.


ffhj
Veckans nykomling.
Precis som Alber Elbaz har nu nu även Donatella Versace blivit en Instagramanvändare och en generös sådan som är mycket aktiv. För ett par dagar sedan debuterade hon på Instagram med en bild tillsammans med Gigi Hadid som antagligen var hjärnan bakom det nyskapande kontot.  Hitta Donatellas konto här.


MTM0OTA1NTU1NzM4MjA0NjM4
Veckans kampanj 
Vi har inte fått nog av antingen Versace eller Gigi Hadid denna vecka. För ett par dagar sedan spreds Versaces kampanjbilder över alla sociala medier och ingen mindre än Hadid frontar modehusets bilder. Vi älskar bilderna, kampanjen, miljön och kreationerna, så snyggt!

Pin It on Pinterest

Share This