Modeskribent Martina Axtelius listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan. Här är den gångna veckans höjdpunkter:


alessandromicheleVeckans modepris
Han har styrt Gucci i mindre än ett år men nästa vecka får han ta emot det prestigefyllda priset International Designer Award på galan British Fashion Awards. I veckan avslöjades också att Gucci som av en händelse kommer att presentera sin pre-SS17- eller cruisekollektion i just London.


paris_citatVeckans sorg
De vidriga terrordåd som drabbade Paris i slutet av förra veckan har inte undgått någon, inte heller modevärlden. Flera tunga namn inom modevärlden har i veckan uttryckt sitt förakt mot terrorn och stöd till de drabbade.


jenner_topshop
Veckans hajpade samarbete

I somras gjorde systrarna Kylie och Kendall Jenner succé med sin första samarbetskollektion med Topshop och nu är det dags igen. Den 20 november släpps den nya kollektionen som består av 15 plagg alla framtagna av syskonduon.


projectrunway_juniorVeckans serie
Project Runway startade 2004 och har sedan dess rullat i flera versioner, bland annat som Project Runway All Stars. Nu har Lifetime lanserat ytterligare ett spinoff som hade premiär i veckan: Project Runway Junior, som namnet antyder är det tonåringar mellan 13-17 år som tävlar. Tim Gunn leder det hela tillsammans med modellen Hannah Davis och senare under säsongen kommer bland andra Michelle Obama att dyka upp i programmet.Veckans nyöppning
Som om H&M x Balmain inte orsakade tillräcklig shoppinghysteri var det i torsdags dags igen. Kunderna hade köat i flera timmar inför den stora öppningen av Skandinaviens största galleria, Mall of Scandinavia. När dörrarna öppnades klockan 20 på torsdagskvällen vällde besökarna in, vilket gjorde att det blev mycket trångt i shoppingcentret. Efter någon timme tvingades de stänga entrédörrarna när trycket i gallerian blev för stort. Flera ska då ha svimmat och blivit nertrampade.


zz
Veckans designfinalister
Snart är det dags för den årliga tävlingen Show Up Fashion Award! släppt vilka som är årets tävlande. Bland årets finalister ser vi bland andra de tre begåvade modeskaparna Caroline Dahl, WDEE och Caroline Kummelstedt. I Borås den 25 november har Show Up Fashion modevisning och där och då avslöjas vem som kammar hem det stora priset.


öVeckans Instagramkonto
Alber Elbaz, modeskaparen som just nu kanske är mest känd som den före detta kreativa ledaren för Lanvin bestämde sig nyligen för att göra något många väntat på: ansluta sig till Instagram! Han har vid tidigare tillfällen talat om att han aldrig kommer bli en användare av det sociala mediet men för ett par dagar sedan hoppade även han på ”Instagramtåget”. Woho!

Pin It on Pinterest

Share This