Popmanis Camilla Lindholm listar trenderna, fenomenen och personerna som det snackats om extra mycket i modevärlden den senaste veckan.

__________________________________________________

katie_uella_2577696a

Marc by Marc Jacobs utan Marc.

Marc by Marc Jacobs kommer från och med nu designas av Luella Bartley och Katie Hillier. Marc Jacobs kommer istället att lägga mer tid på Marc Jacobs och hans jobb på Louis Vuitton. Båda kvinnorna har stor erfarenhet från mode sedan tidigare. Katie Hillier är smyckesdesignern som tidigare har jobbat med flera andra stora namn så som Loewe, Salvatore Ferragamo och Stella McCarthy. Hon hjälpte även Victoria Beckham med att ta fram hennes väskkollekton och hon har designat för Marc by Marc Jacobs tidigare på frilansbasis. Jag tror att med hennes lekfulla designs kommer hon nog passa perfekt i rollen som märkets nya creative director. Luella Bartley är den brittiska designern som började sin karriär som moderedaktör på brittiska Vogue och som 1999 startade sitt egna märke. På grund av av ekonomiska problem var hon dessvärre tvingad till att stänga ner företaget 2009. Bartley har fått titeln design director. Deras första kollektion kommer bli höst/vinter 2014.

__________________________________________________

ipad-wallpaper-versace-3

Lyckad dom för Versace
Fake eller inte fake? Ja, det är frågan. Nog känns det lockande att köpa på sig billigare kopior ibland när man ser hur välgjorda de faktiskt kan vara. Jag tror mångas moral kan bli hårt testad när det kommer till just designväskor. Många företag och designers försöker ständigt att förbjuda detta och ett företag som nått lite framgång i frågan är Versace. Versace har sedan ett tag tillbaka tagit strid mot Griffith Suisse Luxury Group, ett företag som har sålt oäkta Versace-produkter på eBay. Nu har domen kommit och med den innbär att GSLG är från och med nu helt förbjudna att sälja något överhuvud taget på eBay. “ We are very pleased with the ruling. Counterfeit goods not only bring to a dilution of the brand but are connected to organized crime, child labor, and harmful working conditions… One cannot take pride in being counterfeit. “ Det sa Versace CEO Gian Giacomo Ferraris.

__________________________________________________

Dolce and Gabbana in court over tax charges

Bittert domslut för D&G
Några som har haft mindre lycka i domstol är Dolce&Gabbana. De blev nämligen beordrade om att betala in hela 400 miljoner doller i skatteskuld tidigare i år, något de både herr Dolce och herr Gabbana ansett vara fel. De ska ha sålt D&G och Dolce and Gabbana till ett företag vid namn Gado, ett så kallat “ shell company “ för att slippa betala skatt i Italien. Domenico Dolce och Stefano Gabbana riskerar nu 2,5 års fängelse för skattesmitning. Även Domenicos bror, Alfonso Dolce, som är företagets ekonomiansvarige riskerar 2 års fängelse tillsammans med Cristiana Ruella, styrelsemedlem i företaget.

__________________________________________________

warhol-paster_2577071a

Comme des Garcons samarbetar med Andy Warhol?
Jodå, det är sant. Förra veckan släpptes kollektionen som innehåller 15 unisex-plagg. Vi hittar T-shirtar, skor, scarfes och väskor. Många säger att det är mer än ett passande samarbete då Comme des Garcons och dess skapare Rei Kawakubo har sammankopplats nästan mer med konceptkonst än mode. Modehuset stödjer på flera sätt den moderna konsten och håller ofta utställningar och deras flagship store i Seoul har till och med en utställningslokal. Michael Hermann från The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts säger: the project is more akin to a remix than a collaboration. The melody’s Warhol’s but Comme des Garcons has provided entirely new lyrics. Jag som nyss valde att inte åka till London inser nu att jag måste nog tänka om och bege mig snarast till Dover Street Market i London, där hela kollektionen finns att hitta!

__________________________________________________

Till sist….
… så måste jag meddela att bilderna på Beyoncé i den senaste H&M- reklamen är heltöverstämmande med verkligheten. H&M har uttalat sig och de lovar att bilderna du ser är den sanna bilden. Så det är bara för oss vanliga dödliga att släpa oss ut i joggingspåret.

Pin It on Pinterest

Share This