Tove Styrke släpper ny singel

18 jun, 2021

Tove Styrke Moodswings

Tove Styrke släpper sin efterlängtade singel Mood Swings och en musikvideo där hon porträtterar sig själv genom åtta olika karaktärer.

Det har varit relativt tyst när det kommer till ny musik från Tove Styrke sedan hon släppte sitt kritikerrosade tredje album Sway för tre år sedan. Sedan dess har hon turnerat med såväl Katy Perry som Lorde och släppt hyllade tolkningar genom Så mycket bättre.

Nu delar hon med sig av nya singeln Mood Swings, en låt som hon själv beskriver som en låt om att bejaka alla sidor hos sig själv. I en kommentar till låten berättar hon att hon själv kommit till en punkt där hon känner att det är viktigt att inte censurera sig själv. Hon berättar att både den här låten och kommande musik har känts som terapi för henne och ett sätt att inse att inte allt behöver vara perfekt.

Tillsammans med singeln kommer även en musikvideo som är baserad på Tove Styrkes egna idéer och är regisserad av Gustav Stegfors. I videon spelar hon själv åtta olika karaktärer och i ett pressmeddelande berättar att hon har gjort sitt yttersta för att porträttera karaktärerna på ett respektfullt och kärleksfullt sätt. Den bakomliggande tanken bakom videon är att berätta om att folk är mer komplexa än vi tillåter dem att vara.

– Jag tyckte att det var ett intressant koncept att låta en person porträttera alla dessa visuellt väldigt olika karaktärer. Bortsett från vad vi ser så vet vi ingenting om dom. Vi vet inte vilka dom är, vad dom varit med om eller vad dom känner.Tanken bakom detta är att jag tycker folk är mer komplexa än vi tillåter dom att vara. Och lika olika som dessa karaktärer är på utsidan, lika mycket variation kan finnas i en person. Minst.

 

Författare:
Emma Isberg

Fotograf:
Cornelia Wahlberg

Pin It on Pinterest

Share This