Foto: SVT

Foto: SVT

PORTKOD 1525

Skapad av Linnea Roxeheim och Lovisa Pope Medverkande Happy Jankell, Fanny Klefelt, Valter Skarsgård och Adam Pålsson Premiär 7 oktober i SVT Play

För två år sedan sen gick SVT:s mest populära webbserie Portkod 1321 och nu är säsong två tillbaka. Åren har gått sedan vi sist såg Agnes och Steph. De är nu arton år och bästa vänner. Åter igen bor de under samma tak men på en ny portkod, nämligen 1525. Kärlek och vänskap står fortfarande i centrum i den här hyllade webbserien. De ska snart ta studenten tillsammans och därav tar de första stegen in i vuxenlivet, med allt vad det innebär. De dras snabbt in i en ny värld när de kommer in i Stockholms klubbliv.

Det mest intressanta med den nya säsongen, för mig, är att se Adam Pålsson i den här serien. Adam Pålsson som blivit hyllad för hans insats i Torka aldrig tårar utan handskar. Hur fungerar han i den här serien, då han spelar en nattklubbsprofil som flickorna lär känna under deras utekvällar.

Det är svårt att säga något utav den här serien efter bara ett avsnitt på drygt 17 minuter. Även om det är andra säsongen. Avsnittet var bara en kort introduktion till vad som kommer att hända. Agnes och Steph är bästa vänner och Steph umgås med sin pojkvän Igor (spelad utav Valter Skarsgård). Och de har fortfarande båda problem med sina mödrar. Allt är som vanligt, fast ändå inte.

Den har en fanskara, över 60 000 människor gillar Portkod på Facebook. Det är ingen snack om saken. Folk kommer att titta och folk kommer att älska det. Det är en äkta svensk ungdomsserie, med allt vad det innebär. Är du en utav dessa kommer du inte bli besviken. Den har samma känsla över sig som första säsongen hade och avsnitten har blivit längre. I alla fall lite. Är du dock inget fan av svenska ungdomsserier i miniatyrform kanske det här är inget för dig.