Foto: Bob Mahoney/The CW

Foto: Bob Mahoney/The CW

Ingen ute i TV-världen kan ha gått minste om att The Vampire Diaries har fått en spinoff vid namn The Originals som började förra veckan i USA. Där man får följa Klaus och hans syskon när de flyttar tillbaka till New Orleans. Många har varit skeptiska, inklusive jag, och undrat hur The Vampire Diaries skall klara sig utan karaktärer såsom Klaus; som under de senaste säsongerna blivit en stor tittarfavorit. Så hur lyder domen?

Jag är nog inte helt övertygad efter att ha sett två avsnitt av The Originals än, men tror verkligen att den har potential. Även om jag är smått förkrossad att inte se alla karaktärer tillsammans längre, så tror jag det var behövligt på sitt sätt. Klaus, Elijah och Rebekah har mycket mer utav historia att berätta. Vi har bara fått se en bråkdel av deras högst fascinerande liv. Det finns inte den platsen i The Vampire Diaries att ge dem det utrymmet som de i så fall skulle behöva. Jag skulle vilja säga att karaktärerna är i ett behov av en förflyttning för att kunna föra historien framåt och inte endast stå kvar på samma plats. Vi som tittare är även skyldiga dem utrymmet för det.

En av de karaktärerna som kommer att utvecklas mest är Klaus. Det är väldigt intressant att han inte har rollen som ‘the bad boy’. Även om han vanligtvis är det, och till en viss mån fortfarande är. Men nu har Marcel tagit över den rollen, och han gör det bra. Det är även rätt underhållande att se Klaus frustrerad att inte själv ha kontrollen över allt.

The Originals kan klara sig hyfsat bra utan The Vampire Diaries. Men hur klarar sig karaktärerna i Mystic Falls utan dem?

The Vampire Diaries har kommit till den punkten de flesta ungdomsserier kommer till. De har förflyttat sig till college och i och med det vänt blad. Därför kunde nog inte denna splittringen kommit mer passande. Det kan hända utan göra en alltför stor skada på historiens fortgång. Det som skulle kunna förstöra det hela är om de går tillbaka och blir som säsong ett. Det vill vi verkligen inte, eller hur?

+ Mer plats i rutan för Elijah, Rebekah och Klaus. De fick tråkigt nog aldrig den platsen i The Vampire Diaries.

– Kommer sakna interaktionerna mellan Klaus och Stefan. Inte minst sagt mellan Klaus och Caroline. Speciellt nu när Caroline och Tyler (äntligen) gjort slut.