Kyle MacLachlan, Catherine E. Coulson och Michael Ontkean i Twin Peaks. Foto: ABC/Spelling Ent./CBS Paramount Domestic Television

Kyle MacLachlan, Catherine E. Coulson och Michael Ontkean i Twin Peaks. Foto: ABC/Spelling Ent./CBS Paramount Domestic Television

Catherine Coulson spelade den ikoniska karaktären Log Lady i David Lynchs tv-serie Twin Peaks i början av 90-talet. Hon var inställd på att återvända till sin karaktär och tv-serien när den ska komma tillbaka. Men tyvärr blev det inte så. I måndags morgon somnade in Coulson efter en tid av cancer. Hon blev 71 år.

Det var hennes agent, Mary Dangerfield, som bekräftade hennes död med orden: ”Vi är alla djupt ledsna, hon betydde så mycket för så många.”

Innan Twin Peaks arbete Coulson med Lynch i hans debutfilm Eraserhead som kom ut 1977. Det var redan då som som de två började diskutera om en karaktär som går runt med en stock.

Lynch kom med ett uttalande efter Coulsons död: ”I dag har jag förlorat en av mina kära vänner, Catherine Coulson. Catherine var av guld. Hon var alltid där för sina vänner – hon var full av kärlek till alla människor – för sin familj och för sitt arbete. Hon var en outtröttlig arbetare. Hon hade en stor känsla för humor – hon älskade att skratta och få folk att skratta. Hon var en andlig person. Hon var Log Lady. ”

Pin It on Pinterest

Share This