Sverigetopplistan samarbetar med Maria Nilsdotter

8 dec, 2021

Maria Nilsdotter

Från och med nästa år kommer listettor på Sverigetopplistan att prisas med specialdesignad statyett och smycke av Maria Nilsdotter.

Sedan 1974 har den officiella Sverigetopplistan varje presenterat Sveriges mest populära musik. Nu återlanserar musikorganisationen Ifpi den 7 januari 2022 Sverigetopplistan i samarbete med den prisbelönta smyckes designern Maria Nilsdotter.

Ur inspiration från sitt eget starka musikintresse har Nilsdotter tagit fram en specialdesignad statyett som tillsammans med ett halsband kommer att hylla och delas ut till artister som når första platsen på singel och albumlistan.

Sverigetopplistan är en sammanställning över landets mest spelade låtar som sammanställer statistik från olika streamingtjänster, fysisk försäljning och nedladdad musik.

– Musik har alltid haft en stor roll i mitt skapande. I princip alla kollektioner jag gjort har haft någon sorts musik eller en låt som inspirerat mig. För Sverigetopplistan ville jag ta fram en statyett som framförallt är ett fint objekt, något man vill ha framme – mer som en skulptur än en klassisk prisstatyett. Först när man lyfter upp den och tittar närmre ser man vad skulpturen representerar. Tanken om att statyetten även skulle finnas i miniatyr för att kunna bäras kom sig ganska naturligt eftersom jag ser mina smycken som miniskulpturer, säger Maria Nilsdotter.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This