Imorgon drar äntligen stadsfestivalen Stockholm Music & Arts igång på Skeppsholmen. Vi har listat sex akter som du bara inte får missa på årets festival.  

Stockholm Music & Arts har arrangerats på Skeppsholmen sedan 2012. Festivalen har, precis som namnet avslöjar, musik och konst i fokus. År 2013 blev festivalen omtalad i svenska medier när Sixto Rodriguez, i folkmun mer känd som Sugar man efter Malik Bendjellouls film, bokades. I år introducerar festivalen den nya och mer intima Trädgårdsscenen. Här kommer ett verk av den japanska konstnären Yayoi Kusama att installeras, och rockgudinnan Patti Smith kommer att spela samtliga festivaldagar. Förutom nämnda Pattis Smith består årets musikaliska line up av flera internationellt och nationellt kända namn. Bland dessa finns många som absolut inte får missas, och flera av dessa kan vara en ”once in a lifetime”-chans att se live.

shutterstock_177469355-e14307795339641. Ms Lauryn Hill
Stockholm Music & Arts inleder med en riktig gigant: Ms Lauryn Hill. Lauryn Hill har definierat och dominerat hiphop och soul-scenen ända sedan hon slog igenom med trion Fugees i mitten av 1990-talet. I slutet av 90-talet blev hon även soloartist och sedan dess har Lauryn Hill varit oerhört framgångsrik tack vare sin kompromisslösa konstnärlighet och geniala musikalitet. Missa inte chansen att se denna storslagna artist när hon äntrar Stockholm Music & Arts scen på fredag.

Var: Stora Scen
När: Lördag 22:20


sigurros

2. Sigur Rós
Sedan fotbolls-EM är Island mer i ropet än kanske någonsin tidigare (och förmodligen i de mest positiva ordalagen sedan finanskrisen 2008), men Sigur Rós har visat landet från sin bästa sida även innan fotbollslandslagets framgångar. Bandet bildades 1994 och nådde sin första internationella framgång 1999. Det experimentella postrockbandets musik har hörts i många filmer och tv-serier och Sigur Rós kan idag räknas som ett av världens främsta band. Här finns både svårmod och hopp och det är alltid väldigt, väldigt vackert.

Var: Stora scen
När: Lördag 22:20 


651d951d088675defffefde829674ed53. Joan Baez
På söndagen spelar den legendariska och fantastiska amerikanska folkmusikern Joan Baez på  Stockholm Music & Arts. Baez fick sitt genombrott på 60-talet och var vid sidan av Bob Dylan en av tidens största folkmusiker och aktivister. Baez är även känd för sitt politiska engagemang inom medborgerliga och mänskliga rättigheter, pacifism och miljörörelsen. En häpnadsväckande person med en lika häpnadsväckande röst, Baez spelning är ett måste att besöka för alla som vurmar för 60-talsmusik, medmänsklighet och jorden.

Var: Stora scen
När: Söndag 16:40


sentireascoltare-Air-Band-1200x6754. AIR
Stockholm Music & Arts beskriver AIR:s music som “fransk elegans” och det sammanfattar bandet väl. AIR slog igenom 1998 med albumet Moon Safari och har sedan dess varit givna giganter inom den elektroniska musiken. På söndag 31 juli förför de Skeppsholmens publik med sina ljuva toner och ja, helt enkelt med sin franska och luftiga elegans.

Var: Stora scen
När: Söndag 19:45


KRAFTWERK 3D MoMA

5. Kraftwerk 3-D
Kraftwerk bildades i Düsseldorf 1970 och anses av många vara det band som skapade den elektroniska musiken och det som senare skulle bli techno. Om vi vill fortsätta i det spåret, kan vi kanske säga att varken AIR, Kleerup, Mogwai eller Sigur Rós skulle låta riktigt som de gör om inte Kraftwerk funnits. Eller så låter vi det vara osagt för musiksämjans skull. Vad vi faktiskt kan säga med ganska stor säkerhet är att bandet kommer med sin 3D-show till Skeppsholmen och att det förmodligen kommer att bli väldigt, väldigt bra.

Var: Stora scen
När: Söndag 21:30


music2-1

6. Dungen
På lördag spelar svenska Dungen på Stockholm Music & Arts. Bandet bildades 1999 och spelar psykedelisk rock och progg med tydliga rötter i det svenska 60- och 70-talet. Sett till festivalens väldigt stora utbud är risken att Dungen faller mellan stolarna, men vi vill råda dig till att ta chansen att se och höra dem. Ibland behöver vi alla en påminnelse av 60- och 70-talets fredliga budskap, inte minst i dagens många gånger mörka samhälle. Så, unna dig att lyssna på Dungen och låt fred och kärlek ta över din stressade själ för en stund.

Var: Stora scen
När: Lördag 17:10

Pin It on Pinterest

Share This