Violator Foto: Cinema One Originals

Violator Foto: Cinema One Originals

VIOLATOR

Regi Dodo Dayao  Manus Dodo Dayao Land Filippinerna Medverkande Victor Neri, Anthony Falcon, Timothy Mabalot och Andy Bais

Betyg:

betyg_trea

Det är en storm som är på väg och befolkningen i staden får en känsla av jorden kommer att gå under. I en polisstation hamnar några män för att skydda sig mot stormen. I stationen finns det en pojke som kanske är Djävulen. Större delen av den här filmen är uppbyggande av domedagskänslan som vilar över staden. Det här är ofta någonting bra, men det bidrar till att när filmen börjar bli intressant är den snart slut. Dock är de sista minuterna väldigt bra och otroligt vackra. Det är en bra idé, men sämre utfört.


I jakt på ett bättre liv

I jakt på ett bättre liv

I JAKT PÅ ETT BÄTTRE LIV

Regi Caroline Kernen och Tova Kurkiala Medbo Land Sverige

Betyg:

betyg_trea

Det här kan vara en av de dokumentärerna som man bör se på den här festivalen. Den är viktig och aktuell. Överallt ser man dem. De som kommit hit för att tigga för att få pengar för att få mat till sig själva och sina familjer. Men det är sällan man får reda på vilka dem här förrän nu. Dokumentären är bra för den är intressant och har ett bra ämne. Men kameraarbetet och ibland de engelska textremsorna är väldigt dåligt. I jakt på ett bättre liv hade kanske blivit bättre om en annan gjort den. Dock är den fortfarande väldigt sevärd!


An Open Secret Foto: Vesuvio Entertainment

An Open Secret Foto: Vesuvio Entertainment

AN OPEN SECRET

Regi Amy Berg Manus Amy Berg, Billy McMillin och Lorien Haynes Land USA Medverkande Evan Henzi, Michael Egan III och Mark Ryan Running

Betyg:

betyg_tvåa

Det här är dokumentären som Hollywood inte vill ha gjord. An Open Secret handlar om den mörka sidan av filmindustrin där barnskådespelare får vara med om sexuella övergrepp. Vi får följa numera vuxna män och deras berättelser där de har blivit lurade eller även lovade olika roller för deras kroppar av mäktiga män i branschen. Det här är bara toppen av isberget och fler lär ha blivit utnyttjade och fortfarande är. Det måste vara svårt att göra en dokumentär som ingen vill att den ska göras och visst blir det lite problematiskt. Den är viktig och behandlar ett viktigt ämne. Men det blir väldigt rörig som visserligen blir utrett närmare slutet.

Pin It on Pinterest

Share This