baba

BABA JOON

Regi Yuval Delshad Manus Yuval Delshad  Land Israel Medverkande Navid Negahban, Viss Elliot Safavi, David Diaan och Asher Avrahami

Betyg:

betyg_trea

Baba Joon är en fantastisk och varm historia som är väldigt vacker att titta på. Den känns genuin och jordnära – och man kan inte låta bli att ha ett stort leende större delen av filmen. Även om tårarna nästan vill komma fram. I Baba Joon följer vi Yitzhak och hans son Moti. Fadern driver en kalkonfarm på landsbygden och förväntar sig att sonen ska ta över. Men Moti motsätter sig faderns vilja. Den här varma filmen om en maktkamp mellan far och son har nu blivit Israels bidrag till Oscarsgalan 2016.


Listen to Me Marlon Foto: Passion Pictures

Listen to Me Marlon Foto: Passion Pictures

LISTEN TO ME MARLON

Regi Stevan Riley Manus Stevan Riley och Peter Ettedgui Land Storbritannien

Betyg:

betyg_fyra

Det här är en dokumentär där man får möjlighet att få en inblick i skådespelaren Marlon Brandos liv där han själv får kommentera sitt liv. Den är fylld med arkivklipp från hans privatliv samt alla filmer som han har gjort, men även hans egna röstinspelningar. Allt det här skapar en fantastisk dokumentär och en unik sådan. Listen to Me Marlon ger oss tillfället att komma nära Brando och hans egna tankar om saker och ting. Det är en möjlighet som inte ofta finns.


Behemoth Foto: Institut National de l'Audiovisuel

Behemoth Foto: Institut National de l’Audiovisuel

BEHEMOTH

Regi Liang Zhao Manus Zhao Liang och Sylvie Blum Land Kina och Frankrike

Betyg:

betyg_fyra

Behemoth är en fantastisk dokumentär med ett otroligt vackert foto. På ett sätt är den en dokumentation till hur det är att arbeta i en kolgruva, och på ett annat sätt är den nästintill en konstfilm. Zhao drar kopplingar till helvetet och Dantes underjordiska resa i sitt verk Divina Commedia när han förklarar arbetet och livet på jorden. Det är en stark dokumentär där människorna porträtteras via bilder som ger ett visuellt intryck.

Pin It on Pinterest

Share This