Det vita folket Foto: NonStop Entertainment

Det vita folket Foto: NonStop Entertainment

DET VITA FOLKET

Regi Lisa Aschan Manus Lisa Aschan Land Sverige Medverkande Pernilla August, Vera Vitali, Ville Virtanen, Aliette Opheim och Issaka Sawadogo

Betyg:

betyg_trea

Lisa Aschan är mest känd för Apflickorna och nu har hon tillbaka med Det vita folket som har blivit fullbokad på filmfestivalen. I den här filmen följer vi Alex som grips när hon är och handlar och hamnar i ett underjordiskt fängelse. Ett fängelse där man får vänta på deportation. Det känns som de försöker göra en klaustrofobisk känsla, men lyckas inte alls. Det vita folket känns väldigt nu i tiden vilket är ett stort plus. Det är även riktigt roligt att se en svensk film med vackert foto som den här har.


The Wait Foto: Alberto Novelli

The Wait Foto: Alberto Novelli

THE WAIT

Regi Piero Messina Manus Piero Messina, Giacomo Bendotti, Ilaria Macchia och Andrea Paolo Massara Land Italien Medverkande Juliette Binoche, Lou De Laâge och Giorgio Colangeli

Betyg:

betyg_trea

The Wait med Juliette Binoche i huvudrollen är en långsam, vacker och sorgsen berättelse om att hantera sorgen efter en närståendes död. Anna (Binoche) sörjer sin sons död när hans flickvän dyker upp utan att veta vad som har hänt. Anna bestämmer sig för att inte säga sanningen och tillsammans väntar de på att han ska komma tillbaka. Det är som sagt en vacker berättelse med fantastiska skådespelarinsatser.


Taxi Teheran Foto: Kino Lorber Inc.

Taxi Teheran Foto: Kino Lorber Inc.

TAXI TEHERAN

Regi Jafar Panahi Manus Jafar Panahi Land Iran

Betyg:

betyg_femma

Det här är en otrolig dokumentär om det verkliga livet. Den är rolig, ledsam, genuin och samhällskritisk. Ett slående blandning som inte kan yttra sig på ett bättre sätt än vad det gör i Taxi Teheran. Filmen utspelar sig i en taxibil där Jafar Panahi är chauffören. Passagerarna och deras handlingar blir kärnan i filmen. Den visar utan censur människor i Iran men även kommentarer hur filmare har det samt kritik till samhället och dess regler.

Pin It on Pinterest

Share This