tobiassikstrom-2

Namn: Tobias Sikström
Gör: Bloggar om lättburet vardagsmode och mina dagar. En hel del Stockholmstips blir det också.
Senast lyssnade låt: Kamikaze av Susanne Sundfør
Senast skickade sms: “Ska jag göra en Instagram till dig?” till min mamma som inte riktigt har kommit till skott med det där.
Livsmål: Oj, det var en stor fråga. Att dö av ålder.
Blogg: tobiassikstrom.se
Instagram: tobiassikstrom


Hej! Vem är du?
– Hej! Jag heter Tobias Sikström och är en 24-åring som bloggar och studerar för tillfället. Jag kommer från utanför Göteborg från början, men har nu varit bosatt i Stockholm i fyra år.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Jag skulle beskriva min stil som enkel och vardagsrelaterad där detaljer och material är i fokus. Jag gillar leisure-inspirerade plagg som andas skandinaviskt och monokromt. Det blir en hel del svart och vitt med andra ord.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Mode är inte alls särskilt viktigt för mig faktiskt. Jag tycker att stil och kläder ska vara roligt och kännas som någonting man tycker är kul och inte jobbigt eller ångestladdat. Så länge man trivs i den stil man har tycker jag att det är bra.

tobias-sikstrom-3

Var köper du dina kläder?
– Jag köper nästan alla mina kläder från svenska eller danska märken. Det blir även en hel del second hand-spaning. De flesta av mina plagg har jag använt och ägt i flera år. Jag är noga med att ta hand om mina kläder och tvätta dem rätt och skonsamt.

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
– Just nu uppskattar jag L’homme Rouge, Reiss och Our Legacy. Så fort jag åker ner till Göteborg passar jag även på att kika in alla second hand-butiker som finns där. De brukar ha kvar lite guldkorn som ofta redan är hittade i Stockholm.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Svarta, tunna och lite för korta byxor. Lite tråkigt kanske, men det är nog vad jag använder allra mest eftersom att de kan kombineras och användas till i princip allt.

tobias-sikstrom-6

Vem/Vad inspireras du av?
– Jag inspireras väldigt mycket av filmer och serier. Speciellt filmer med välgjord och snygg scenografi, rekvisita och kostym.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– De reaktioner jag får brukar ofta handla om att man uppskattar enkelheten och att plaggen är lättillgängliga. Det vill säga att de inte behöver kosta skjortan eller vara svåra att få tag på.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Jag skulle bli glad om andra människor blev inspirerade av mig och de saker jag gör. Jag började blogga för att jag gillade idén om en digital bilddagbok som först och främst skulle finnas till för min egen skull. Efter ett tag märkte jag att även andra började bli intresserade av de saker jag gjorde. Det var då som jag startade konceptet att det skulle vara en plats där man kan få tips om alltifrån fysiska härliga platser till bra köp i butik.

tobias-sikstrom-5

Du bloggar och skriver för Metro, hur hamnade du där?
– Jag började blogga på blogg.se för ett par år sedan. Sedan blev jag upplockad av olika digitala aktörer och sedan dess har jag bara fortsatt mina uppdateringar. Det är kul att vara på en plattform där man kan kika in på andra som gör samma sak.

Du bloggar en del om hud- och ansiktsvård, vad har du själv för hudvårdsrutiner?
– Jag försöker att använda så lite produkter som möjligt då jag tror att huden mår bäst av naturliga preparat. Rutinerna är vatten, ansiktstvätt/tvål och en oparfymerad lotion. Så länge man inte har andra typer av besvär är det allt som egentligen behövs.

tobias-sikstrom-4

Det känns som att din garderob ständigt fylls på med nya plagg och accessoarer, hur tänker du när du handlar?
– När jag handlar letar jag efter saker som har ett brett användningsområde. Det kan vara ett plagg som både är skönt hemma i soffan och som jag även skulle ta på mig när jag ska på en fest. Enda skillnaden blir hur jag kombinerar plagget med andra plagg till respektive aktivitet. De plaggen är dem bästa.

Jag läste någonstans att du har planer på att flytta till San Francisco, berätta mer!
– Innan sommaren hade jag en tanke på att spendera hösten i San Francisco då det är en av de härligaste städerna som jag har besökt. Det var dock mest en lockande tanke vid tillfället. Tack vare lite roliga planer inför hösten kommer jag istället vara kvar i Stockholm.

Hur spenderar du sommaren?
– Sommaren spenderas med en del jobb, semester i Lissabon och förhoppningsvis soliga och badvänliga dagar hemma i Stockholm. Som körsbäret på toppen avslutar jag semestern med den årliga traditionen Way Out West i Göteborg.

tobias-sikstrom

Pin It on Pinterest

Share This