IMG_2328

Namn: Simon Bredenberg
Gör: En massa saker för att hålla mig sysselsatt.
Senast lyssnade låt: Nicki Minaj & Beyoncé – Feeling myself
Senast skickade sms: Grattis på födelsedagen syrran! Hoppas du får en fin dag 🙂 Sen tänkte jag säga att ni är välkomna att hälsa på i sommar eftersom vi flyttat till en trea och har ett gästrum nu. Om barnen vill gå på Liseberg eller nåt
Livsmål: Att ha ett kul liv.
Blogg: Ingen för tillfället, jag är för lat.
Instagram: @simonrah


Hej! Vem är du?
– Hej! Jag är en Värmlänning som numera är bosatt i Göteborg. Jag både spelar musik och driver ett litet skivbolag på hobbynivå. Jobbar då och då som modell och annars jobbar jag i kök. Gav upp en skateboardkarriär för att dricka öl med mina kompisar när jag var yngre, och det är nog det sämsta beslutet jag tagit i mitt liv. Men livet går vidare! Jag lever för att tweeta dåliga skämt på twitter och drömmer om att en dag bli tatuerare.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Växte upp som skejtare och punkare men har på senare år intresserat mig mycket för mode, så jag är väl någon slags Gucci-punkare, haha. Tighta jeans med en fin kavaj slår aldrig fel.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Personligen ganska viktigt, men jag tycker snarare att mode är en rolig hobby. Fönstershoppar alldeles för ofta och läser modetidningar osv. Jag köper hellre en snygg tröja än någonting nödvändigt, tyvärr.

IMG_2522

Var köper du dina kläder?
– Jag behöver stammiskort på Acne snart, annars gillar jag att strosa runt ute på stan och kolla i märkenas egna butiker, eller inne på NK. Bond Street i London är heaven för mig med Gucci, Louis Vuitton osv.
Sen gjorde jag det katastrofala misstaget att ladda ner ASOS app på telefonen, så shoppingen är bara några knapptryck bort i min ficka.

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
– Det varierar verkligen! Men de som alltid ligger i topp är Acne, Gucci, Louis Vuitton, Adidas Originals och Marc Jacobs. Och på benen måste man ha ett par tighta Cheap Monday eller Dr. Denim.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Halsdukar, scarfar och Fred Perry-pikéer.

IMG_3195

Vem/Vad inspireras du av?
– Alla med bra stil som har schyssta instagram-konton. Gustav Broström är ett bra exempel på en sådan person.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– Jag har ju många synliga tatueringar, även i ansiktet. Det gör att många (särskilt äldre) tror att jag är någon white trash, lowlife ligist. Så det är ju en stämpel som gör att jag än mer försöker se proper ut och bevisa motsatsen. Och en annan tråkig sak är att när jag gjort modelljobb så tittar stylisterna på mig och typ ”jag tänker lite rock när jag ser dig” och slänger på mig ett par trasiga jeans och en rockig t-shirt, vilket är det sista jag skulle sätta på mig till vardags, haha.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Oj, det var en svår fråga! Har alltid haft något underliggande behov av att stå i centrum, men vill samtidigt att folk ska tycka att jag är en snäll kille, vilket jag alltid har försökt vara mot alla jag träffar (om de inte förtjänar motsatsen). Blir väldigt ledsen när folk tycker illa om mig, även om jag vägrar erkänna det.

IMG_2081

Du har en hel del tatueringar, vad betyder de för dig?
– Alltså, jag hatar när folk måste ha en lökig historia bakom alla sina tatueringar, som i alla tatueringsprogram på tv. Så de flesta tatueringarna har jag gjort för att de är snygga och passar där de sitter. Men självklart har några av dem mening. Min mormor var den som har stått mig närmast i mitt liv, så jag tatuerade in hennes namn på handen när hon låg på sin dödsbädd. Sen har jag ju målat några själv, och det känns ju kul att ha sina egna verk på sin kropp.

Du arbetar mycket som modell, hur kom du in på den banan?
– Mycket är en grov överdrift, men det händer! Min nuvarande agentur Nisch Management hade sett mig på nätet någonstans och skrev till mig på Facebook. Jag trodde det var spam eller någon bluff, så jag var en sekund från att radera mailet, men läste en extra gång och svarade.
Hade gärna jobbat som modell full time, så just nu är jag lite ledsen att det är så sällan.

IMG_3194

Du spelar i bandet Eldstad, vad gör ni för typ av musik?
– Det spretar väldigt i vår musik, men i grunden är det en blandning av punk, hardcore och emo, sen lutar det mot postrock ibland och någon låt är black metal-inspirerad. Ibland blir det poppigt t.o.m, men den gemensamma nämnaren är att det låter ganska skränigt och folk crowdsurfar på våra spelningar. Förra året släppte vi vår första fullängdare ”Att hata livet men älska att leva”

När ni uppträder, tänker du annorlunda då på hur du klär dig?
– Ja absolut! Man vill ju vara snygg när folk kollar på en, men det hade blivit väldigt jobbigt att hoppa runt i en kavaj i 40 minuter i någon sunkig källarlokal på 25 kvadratmeter. Så en basic t-shirt, stuprörsjeans och ett par schyssta sneakers blir perfekt då.

Hur kommer du att spendera din sommar?
– Om solen vill hålla sig framme så kommer jag åka skateboard och hänga i någon park med vänner, eller på krogen med en god drink. Och en hel del hemma med min flickvän och vår katt såklart!

IMG_3196

Pin It on Pinterest

Share This