IMG_8554

Namn: Miu Niyomsilpchai
Gör: Modell/Butikssäljare/Bloggare/Instagrammare
Senast lyssnade låt: Foolish – Alpine
Senast skickade sms: ”Gillar du?” till min vän Kamilla angående en skinnjacka.
Livsmål: Vara nöjd med livet.
Instagram: @miuccia
Blogg: miuccia.freshnet.com & miu-ccia.tumblr.com


Hej! Vem är du?
– Mitt namn är Miu Niyomsilpchai, är 24 år och kommer från Thailand. Jag jobbar i klädbutik och modellar på Elite Stockholm. På min fritid lyssnar jag väldigt mycket på musik och tränar. Rätt så nybliven singel så mycket festande på senaste också, haha!

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Beror på vilket mood jag är i. Men jag skulle nog säga edgy, sportig, monokrom möter lite bohemisk. Jag bär väldigt mycket svart och älskar fina smycken.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Det är viktigt att kunna känna sig bekväm i det man har på sig. Jag har alltid vetat vad jag gillar och inte gillar. Att hänga med i trender är inte riktigt min grej.

Var köper du dina kläder?
– Oj! Väldigt blandat! Inga speciella butiker eller märken, jag köper det jag tycker om.

IMG_3792

Har du någon favorit bland designers, märken och butiker?
– Alexander Wang, Balmain, Saint Laurent och Isabel Marant är mina favoriter där jag får inspiration ifrån.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Kavajer. Jag har så många. Funkar alltid att piffa upp en tråkig outfit. Jag har en svart lång kavaj från H&M som jag har haft i flera år nu som passar till det mesta.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– Haha! Jag vet inte, men folk säger ofta att jag har cool stil så …

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Att jag är glad och rolig. Sen kan jag ha mina tysta stunder när all energi försvinner.

IMG_9148

Du har flyttat från Thailand till Sverige. Vilka är de största skillnaderna mellan de två länderna?
– Jag flyttade hit år 2000. Så det är 15 år sen nu! Tiden går så fort! Det är rätt mycket skillnad. Jag var 9 år när jag flyttade hit så jag hade väl inte hunnit lära mig så mycket om världen då. Men jag saknar allt det livliga i Thailand. Att många affärer är öppet till sent. Speciellt mataffärer och restauranger, vi thailändare äter hela tiden.

Hur skiljer sig modet i Sverige från hur människor klär sig i Thailand?
– Väldigt mycket. Svenskar kör mycket mörka färger och minimalistiskt medan folket i Thailand vågar köra på med färger. Thailändskt mode är också mer sött och elegant.

Utöver din blogg driver du också hemsidan FashionInspirasians. Varför startade du den?
– Jag startade den på skoj med två kompisar till mig. Vi fick idén och tyckte att asiatiskt mode borde lyftas fram mer. Vilket det har gjort de senaste åren. Dock har hemsidan legat lite på is, men snart kommer vi nog igång igen!

Dessutom jobbar du extra som modell. Berätta om det roligaste modelljobbet du gjort?
– Det måste nog ha varit när jag plåtade en kampanj för New Yorker i Berlin. I tre dagar körde vi på olika locations runt om i staden. Det var ett stort crew och alla var så härliga! Dock plåtade vi sommarkläder under november månad… Bbbrrrrr!

IMG_0031

Pin It on Pinterest

Share This