mocka7

Namn: Hanna Bergström
Gör: Har precis flyttat hem från London där jag jobbade på Vintagebutiken Rokit och nu ska jag ha en härlig sommartid innan jag flyttar till Uppsala för att studera.
Senast lyssnade låt: Plåster av Oskar Linnros.
Senast skickade sms: Jag hör av mig senare.
Livsmål: Att få jobba med det jag tycker om, ha möjligheten att sysselsätta mig med saker jag brinner för, ha en familj och vara lycklig. Ganska simpelt egentligen.
Instagram: Hannour
Blogg: radarmagazine.se/hannabergstrom

BASICS

Hej! Vem är du?
Mitt namn är Hanna Bergström. Jag är en nittonårig tjej från Stockholm som sedan september förra året har bott i London. Jag tycker om att fotografera och skriva men brinner även för musik. Jag tycket om fina strumpor, choklad, böcker, sällskapsspel och att umgås. Jag pratar rätt ofta och gärna dessutom.

Hur skulle du beskriva din stil?
Jag skulle beskriva min stil som en blandning mellan den skandinaviska stilen med raka linjer, nedtonade färger och less is more samt stilar från 60-, 70-, och 80-tal.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
Jag bryr mig inte alls om mode. Vad som är modernt och inte modernt är något som bestäms av specifika personer, märken och tidningar, vilket inte alls berör mig. Stil däremot är viktigt, att ha sin personliga stil och att inspireras på grund av ett personligt uttryck – det finner jag intressant.

Var köper du dina kläder?
Jag köper framför allt mina kläder på second hand. Vintagebutiker, charity shops eller loppisar. Jag tycker om att hitta saker det är liten sannolikhet att andra har, samt det faktum att det sällan kostar mycket. Jag förstår inte alls principen med att köpa dyra märken bara för att de har en titel. Hittar jag något jag vill ha som är dyrare, vilket exempelvis kan hända hos Acne, kan jag kosta på mig det, men bara om jag verkligen vill ha det. Annars köper jag även kläder på exempelvis H&M, Weekday & Monki. Jag tycker de är duktiga!

Vilket plagg kan du inte leva utan?
Mina docs, helt klart! Jag har numera tre par som jag ser till att ta hand om. Dr. Martens har varit med mig i snart sex år och som det ser ut nu innebär detta ett lyckligt äktenskap livet ut.

Vem/vad inspireras du av?
Jag inspireras framförallt av människor jag ser. På gatan från en parkbänk, från en blogg med ett personligt uttryck eller streetstyle bilder. Jag köper sällan modetidningar för att hänga med, jag finner all den inspiration jag behöver av människor runt omkring mig. Sedan kan även musik, böcker, film, vänner, familj eller platser inspirera mig rent allmänt, inte enbart när det kommer till kläder.

Vad får du för reaktioner på din stil?
Genom bloggen hoppas jag kunna inspirera mina läsare, precis som jag inspireras av andra. Jag skulle inte säga att jag numera har en särskilt uppseendeväckande stil, jag har bara ett relativt stort intresse för det. Reaktionerna var nog större när jag var yngre och jag klädde mig lite annorlunda gentemot klasskamraterna. Jag har dock aldrig upplevt det negativt, så länge man själv trivs så är det bara roligt.

Vilken bild vill du att andra ska ha av dig?
Om du menar stilmässigt hoppas jag som sagt bara att en del människor kan finna min stil inspirerande. Det är egentligen den enda bilden jag vill att folk ska ha. I övrigt hoppas jag att folk ser mig som en trevlig, glad, energisk och livsglad tjej. Det är så jag försöker vara.

rs7radarh5

EXTRAS

Du har bott i London, vad gjorde du där?
Jag hade inte enbart det bästa året i mitt liv. Jag jobbade heltid på Rokit Vintage i Covent Garden, vilket var det kanske bästa jobbet jag kunde få. Det har bidragit till att min Londonvistelse varit helt fantastisk. Dessutom har jag assisterat ett antal fotografer för att komma lite närmare min dröm om att på något sätt få arbeta med fotografi. Det har givit mig väldigt bra kunskaper och erfarenheter. I övrigt har jag bara levt livet, lärt mig att ta hand om mig själv och haft det riktigt kul med underbara människor jag mött.

Hur är London som modestad?
London är mer än exempelvis Stockholm. Du kan se ur hur du vill, det finns någon som representerar precis allt. Jag skulle vilja säga att det på så sätt inte är dömande. Och det är klart att London är ett av Europas mode- och stilcentrum, med fashion week och all den bevakning av street style-fotografer och stora bloggar som ständigt är närvarande. Då jag inte bryr mig särskilt mycket om mode är det viktiga för mig att alla tillåts se ut precis som de vill. London har inspirerat mig otroligt.

Har du några London-tips?
Jag har väldigt många. Butiksmässigt vill jag självklart tipsa om Rokit som ligger mig varmt och hjärtat, det finns två på Brick Lane, en i Camden Town och sedan ”min” lilla butik i Covent Garden. Beyond Retro är bra, Blitz på Brick Lane, Vintage with love ochVintage store – i princip hela Brick Lane, som ligger nära Liverpool Street stations tunnelbana, erbjuder en massa bra butiker samt marknader och det är framförallt där jag köpt mina kläder.
Hela Shoreditch high street är full av bra barer och även en del klubbar. För klubbar rekommenderar jag annars Dalston kingsland highstreet. Där finns visions, alibi, Birthdays, The nest, Efes, puben The Haggerstone och många många fler klubbar där vi sprungit många nätter om. Allt på en och samma gata.

Du är med och utvecklar nya magasinet Socker. Berätta mer!
Socker är en tidning som min vän Maria startat upp. Planen är att den både ska tryckas samt finnas digitalt. Vi är precis i starten av allting fortfarande, men saker verkar helt klart gå åt rätt håll. Det är spännande och roligt. Jag har exempelvis fått presspass till både Hultsfred och Emmaboda för att bevaka därifrån. Nu när jag flyttat hem från Sverige kommer mitt uppdrag vara att korrespondera från Sverige, så vi hoppas på det bästa och att allting ska gå som planerat. Det är framförallt bara väldigt roligt. Socker Magazine ska vara en tidning innehållandes allt vad kreativitet innebär.

Här kan du spana in Hannas blogg.

uppsalaglad

Pin It on Pinterest

Share This