375054-700x1050

Namn: Gustav Broström
Gör: Stillebenmästare och journaliststudent
Senast lyssnade låt: Ghost med Ella Henderson
Senast skickade sms: ”VAR ÄR DU?” till min kompis Jimmy som stod i en lyxig butik på Mallis och provade en dyr skjorta
Livsmål: Att få jobba med något kreativt och inte vara fattig som en kyrkråtta
Blogg: Stiligt.cafe.se
Instagram: @gustavbrostrom


Hej! Vem är du? 
Hej! Jag är en 20-någonting bloggare, student och stillebenfantast som frilansar och gör massa roliga saker. På fritiden hänger jag med mina vänner och dricker mängder med vin och spelar sällskapsspel.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
Urban dandy typ, eller jag vet inte riktigt. Jag har mycket skjortor, klumpiga skor och smala jeans. Jag försöker bli mer italiensk med scarfs och lång rockar men ser mest ut som en luffare …

Hur viktigt är stil och mode för dig?
Jag tänker mest på att vara bekväm, hel och ren. Snyggast är man ju när man har välsittande och rena kläder. Inte försöka för mycket. Ju äldre man blir desto mindre benägen blir man att försöka klä sig ”coolt och tufft”.

16130201667_113f8efd75_c-700x466

Var köper du dina kläder?
Acne, COS och H&M. Skorna kommer oftast från Prada. Det är min stora last, dyra och klumpiga skor.

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
Miuccia Prada såklart! Hennes hjärna måste vara helt galen. Hon lyckas göra allt extremt bra och hittar alltid rätt punkt för att släppa lös trender.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
Min skolväska med initialer! Jag bär alltid omkring på massa saker, anteckningsböcker, dator, kamera och pennor. Efter att jag gjorde ett setdesign-jobb för Rizzo fick jag en klassisk axelremsväska som tack, där får jag ner allt.

Vem/Vad inspireras du av?
Jag inspireras mycket av min kompis Elsa Billgren, hon är så cool och kör sitt eget race. Klädmässigt inspireras jag av italienske moderedaktören Simone Marchetti samt min gamla chef Lisa Lindqwister på ELLE, hon är 50+ men klär sig som den coolaste 20-åringen. Magiskt!

Vad får du för reaktioner på din stil?
Många tycker att jag har konstiga skor, men det orkar jag inte bry mig om. Så länge jag känner mig bekväm syns det. Min familj tycker dock att jag är galen som betalar massa pengar för dyra sweatshirt från Acne, har cirka 25 st nu.

1421434475.900110.IMG_1201-700x700

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
Jag hoppas att folk kommer ihåg mig som en glad och kreativ människa som bidrog till en bättre värld på sitt sätt. Jag vill att de ska minnas mig med värme och gärna ett leende när de tänker på vad jag gjort!

Du bloggar på Café, hur hamnade du där?
Jag har varit i branschen sen jag var 15 år och gjorde praktik där några år senare. När jag började min karriär plåtade jag streetstyle för Stockholm Streetstyle och då fick Cafés modechef Daniel upp ögonen för mig så jag bloggade där ett tag. Efter att jag jobbat som assistent på ELLE var det naturligt för mig att börja jobba med Café så nu gör jag shoppingsidor för tidningen och artiklar för hemsidan, utöver min blogg och stilleben! Stressigt men kul!

Dina stilleben är jätteinspirerande, hur kommer det sig att du började med det?
Det är inte en lika rolig historia. För ungefär ett år sedan förlorade jag min mamma, min största idol, förebild och bästa vän. Hon var alltid otroligt kreativ och pushade mig till att skapa. När hon gick bort fick jag ett behov av att göra något kreativt, som en hyllning till henne. Jag satt hemma i över en månad och stirrade in i väggen till jag började pilla med små saker, plåta och plocka. Det känns som att hennes kreativitet förts över till mig.

David_Head_Nike_BTS_03-700x467
David_Head_Gustav_Brostrom_Nike_01-700x700

Du har gjort många samarbeten den senaste tiden. Berätta om ditt samarbete med Nike!
Jag fick uppdraget att tolka Nikes nya blommiga sneakers baserat på städerna de var designade utifrån. Jag fick möjligheten att göra något riktigt fett och är så tacksam för att folk uppskattade det!

Vilka fem plagg kommer du att satsa på i vår?
Jag kommer satsa på korta blåjeans, vit skjorta, pikétröja och jeansjacka. Back to basics! Även vita sneakers och ryggsäck!

Våren väntar bakom hörnet, hur ser din vår ut? Har du något spännande på gång?
Jag har massa kul på gång, samarbeten, skola och nu främst en resa till Paris med mina finaste vänner Sandra, Magnus, Pontus och Elsa! Vi ska blogga sönder staden och äta snuskigt mycket mat i en lägenhet vi hyrt i centrala Paris!

Pin It on Pinterest

Share This