En av kampanjbilderna för BikBok-kollektionen.

En av kampanjbilderna för BikBok-kollektionen.

Namn: Elsa Ekman
Gör: Bloggar på Colin, modellar och målar.
Senast lyssnade låt: Keya – Leyla
Senast skickade sms: Haha Lönneberga
Livsmål: Konst.
Blogg: elsaekman.se
Instagram@elsaekman


Hej! Vem är du?
– Tja! Jag är en helt vanlig tjej i mina bästa år från Stockholm med stor familj och tusen bollar i luften. Jag brinner för att skapa och att resa.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Jag har inget ord för min stil. Jag tycker liksom att allt är snyggt. Ena dagen kan jag känna för vara fett gullig med klänning och sandaler och andra dagen är jag sugen på en androgyn look.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– För mig är stil viktigt för att jag tycker att det är roligt och jag tycker att man ska göra det som känns kul. Det är ett sätt för mig att uttrycka mig. Mode kan jag ingenting om för det intresserar mig inte. Jag har aldrig hållit koll på trender, men jag inspireras av intressanta karaktärer.

8S0A9805-2

Var köper du dina kläder?
– Helst på Urban Outfitters eller Weekday.

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
– Ja, då är det ju Urban Outfitters eller Weekday. Haha. Men ja, i och för sig diggar jag & Other Stories också. De har de bästa accessoarerna, helt magiska! Och Whyred är genialiska!

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Min jeansjacka som jag fyndade i en secondhandaffär i LA.

ibi1

Den vita långklänningen, Busu dress, är Elsa Ekmans egen design för BikBok.

Vem/Vad inspireras du av?
– Positiva människor med energi som smittar av sig. Resor och kultur! Även musik och gamla filmer.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– Familj och vänner har alltid sagt att vad jag än sätter på mig ser det snyggt ut, men att de själva aldrig skulle ha på sig det… Jag förklarar alltid då att det bara har med inställning att göra. Jag trivs ju i allt och det tror jag syns.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Det får de själva bestämma. Jag lägger inte så stor vikt vid det. Men jag tror att de flesta ser mig som positiv och glad.

why2

Du har tagit fram en kollektion tillsammans med Bikbok som släpps den 18 juni, berätta om den!
– Det är helt otroligt kul!! Jag har jobbat med detta sedan i höstas och det har varit otroligt tufft, men mest spännande! Jag är sjukt tacksam att BikBok vågat lita helt på mig och låtit mig göra exakt det jag ville. Jag hoppas att kollektionen har något för alla. Den är resultatet i min inspiration från alla resor jag gjort tillsammans med min familj sedan jag var liten.

Jag antar att du är nöjd över resultatet, men är det något plagg du blev alldeles extra nöjd med?
– Jag är supernöjd! Varenda plagg är ju som en bebis för mig så det är väldigt svårt att bara ha en favorit. Men kimonon som var det första jag började skissa på har jag väl lite extra kärlek för.

8S0A9255-2

Du arbetar ju också en hel del som modell och har synts på tidningsomslag och i kampanjer för bland annat Adidas och Oriflame. Hur kom det sig att du blev modell?
– Jag har ingen aning. Jag har fått förfrågningar om att modella sedan jag var yngre, men aldrig varit intresserad, till. nu på äldre dagar. Haha, kanske lite komiskt att börja modella när man är 28 år? Men det känns jättekul!

Inspirationen till Bikbok-kollektionen kommer främst från dina resor, hur spenderar du din sommar? Blir det några fler resor?
– I sommar har jag inte bokat in så mycket faktiskt. Det blir nog Malaga om några veckor och sedan New York och Florida senare i sommar.

Har du några fler spännande samarbeten på gång?
– Ja, alltid! Men allt är ju hysch hysch som vanligt …

8S0A9691

Pin It on Pinterest

Share This