11920383_10153301750652851_615307827_n

Namn: Alice Lönnblad
Gör: Frilansar som stylist och makeup-artist
Senast lyssnade låt: Coffee av Sylvan Esso
Senast skickade sms: “yes det gör vi PUSS!”
Instagram: @tralalaalice
Portfolio: alicelonnblad.com


Hej! Vem är du?
– Alice, 22 år. Jag bor i Stockholm och frilansar som stylist och makeup-artist. Jag älskar 70-talspunk, samlar på jackor, har alltid målade naglar och läppstift på mig. Jag häller i mig kaffe, rött vin och röker lite för mycket.

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Jag klär mig olika från dag till dag och gillar att blanda kontraster i en outfit, som till exempel feminint och maskulint. Jag kan aldrig få nog av materialen skinn, mocka och denim och har en förkärlek för det som av andra anses vara fult och tacky.

Hur viktigt är stil och mode för dig?
– Det är väl rätt viktigt? Jag har det runt omkring mig hela tiden så jag tänker knappt på det. Jag liksom maler igenom modetidningar och glor på hur folk klär sig på stan och helt enkelt registrerar det som inspirerar mig per automatik. Men sen är det inte på den nivån att jag skulle ogilla någon med ”dålig smak” eller för att den inte har intresset. Eller vad är ens dålig smak?! Jag tycker i alla fall att man avgör själv vad som är stil.

Foto: W Magazine

Foto: W Magazine

Var köper du dina kläder?
– Blandat. Jag försöker undvika budgetkedjorna då det känns rätt trist. Så det blir mest second hand och vintage, och väldigt mycket på random shoppar på nätet. Sen när jag har tid över syr jag mina egna kläder.

Har du någon favorit bland designers/märken/butiker?
– Jag kommer inte på några specifika märken, mer än att jag drömmer om vintage Chanel och Moschino. Några ställen jag hänger på både för att inspireras och handla – on le cyberspace är: Stylenanda, The Lair, Rat & Boa, Tunnel Vision, Etsy och Ebay.

Vilket plagg kan du inte leva utan?
– Min dyrgrip till skinnjacka från Acne fungerar alltid! Eller så måste jag gilla den bara för att jag betalade så mycket för den? Oh well, annars älskar jag jackor överlag och skor med platå och klumpiga sulor.

11951027_10153301750702851_1031465883_n

Vem/Vad inspireras du av?
– Patti Smith, Françoise Hardy, Jessie Lily Adams, Frida Kahlo, Sofia Coppola, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock och så vidare. Jag inspireras även mycket av 70-talet, som många andra just nu, men jag har försprång – min mamma var ung då och har sparat på både fotografier och fina plagg. Sen vill jag droppa namnen på några råcoola människor på Instagram: @frejalindbergs, @isabel_hendrix, @abbieloufowler, @merikarhu och @nadialeelee.

Vad får du för reaktioner på din stil?
– Mestadels positiva! Folk kommer ofta fram och undrar var jag har köpt det jag har på mig eller vill fota mig på stan. Jag får även mycket komplimanger för mitt ständigt varierande hår. Men sen blir jag också rätt ofta dömd efter hur jag klär mig av främlingar, till exempel kommentaren: ”är du punkare/gothare?” är en klassiker, vilket kanske i och för sig inte är helt fel heller haha.

Vilken bild vill du att andra människor ska ha av dig?
– Mystisk och cool. Annars övar jag på att vara ödmjuk, snäll, ärlig och en flitig arbetsmyra.

11920415_10153301750722851_614699927_n

Vad är det som lockar med stylistyrket?
– Jag ser det som ett sätt för mig att uttrycka mig kreativt. Men kanske lever intresset kvar än från när jag var liten och ”klädde ut” mig och mina Barbies. Jag gillar att yrket är varierande med nya uppdrag och nya människor, och även att jag som frilansare skulle kunna dra till ett annat land redan imorgon och jobba om jag vill det.

Hur skiljer sig din privata smak från din smak som stylist?
– Att jag kan låna saker till plåtningar, som jag annars inte skulle ha råd med privat!

11950906_10153301750732851_1254770678_n

Förutom att arbeta som stylist skapar du också egna kläder. Är det någonting du kommer utveckla i framtiden?
– Jag har sytt hela mitt liv, med en inspirerande mormor som är sömmerska, och gick modedesign på gymnasiet! Visst är det något jag tycker är väldigt kul men just nu syr jag mest kläder till mig själv och till plåtningar. Men vem vet vad som händer i framtiden?

Du gick nyligen på modeveckan i Stockholm. Vad var höjdpunkten?
– Minimarket och Cheap Monday var mina favoriter när det kommer till visningarna! Sen är det ett fint tillfälle att hänga runt och träffa folk – både nya och gamla vänner.

11935725_10153301750692851_1167807915_n

 

Pin It on Pinterest

Share This