Katrin Sundberg. Foto: Press

Katrin Sundberg. Foto: Press

Ett meddelande till tandfen, historier om bajskorvar och önskelistor. Det är vad barn skriver ner på papperslappar. Bokens författare Katrin Sundberg har samlat in små lappar från barn som fått skriva ner sina tankar, åsikter och känslor. Antingen för att meddela något viktigt eller för att få skriva ner sina instängda hemligheter.

Idén känns spännande och skapar nyfikenhet och när jag börjar bläddra i boken kan jag knappt hålla mig för skratt. När jag läser ”Pappa har prutat i sengen”, eller ” Igna prutar tak” börjar jag fnissa. Men det finns också mer allvarliga meddelanden som skapar medlidande hos mig.

Ju fler lappar jag läser, desto snabbare upptäcker jag meningen med boken. En del meddelanden är så modigt skrivna att man får sig en tankeställare. Barn som vill att pappa ska leka med dem och ge mer av sin tid. Eller att barnet har varit lite bråkig hemma, men hoppas på att tomten kommer ändå. Vad det än står har dessa barn vågat. Vågat lyfta en penna, krita eller mammas läppstift och öppnat sina hjärtan.

Litteraturskribenten listar:
Dåm som har snippa får bestema av Katrin Sundberg

Den här boken skulle jag vilja läsa vilken dag på året som helst. Den kan muntra upp alla.
Jag skulle vilja äta godis med barnet som ritat en godis-karta med lakris och kålanapar för det skulle vara mysigt.
Författaren skulle jag vilja fråga: Hur kom du på idén med boken?
Jag skulle vilja rekommendera den här boken till  alla. Föräldrar. Barn. Vuxna som små. Det finns inget att skämmas för, bara skriv ner allt på små lappar och sätt upp dem på kylskåpet. Eller göm dem i ett hemligt skåp.
Det första jag gör när jag slår ihop boken efter sista sidan är att jag ler och läser om mina favoritlappar igen.

 

Pin It on Pinterest

Share This