Russ samlar in miljonbelopp till Black Lives Matter

av | maj 31, 2020 | Artiklar, Nyheter

Nästan en miljon kronor är hittills insamlade till Black Lives Matter i en T-shirtförsäljning organiserad av rapparen Russ.

Måndagens nyhet om George Floyd, mannen som mördades av en polis i Minneapolis, har fått enorm uppmärksamhet den senaste veckan. Händelsen har utlöst en världsomspännande diskussion om rasism och polisiärt övervåld, och många har vänt sig till sociala medier för att bidra till förändring.

En av dem är rapparen Russ som på lördagen drog igång en unik T-shirtförsäljning till förmån för organisationen Black Lives Matter. T-shirten som är till salu är skapad av Russ tillsammans med konstnären KidSuper och bär ett tydligt antirasistiskt budskap. Den är även känd för många fans som en tröja han bar under sitt genombrottsår 2017.

Mindre än ett dygn efter att försäljningen drog igång har den nu uppgått i hundratusen dollar, alltså nära en miljon kronor, meddelar artisten själv på sin Instagram:

– Vi har samlat in över 100 000$ än så länge för BLM av en tröja jag hade på mig 2017… Verkligen otroligt. Shoutout till ER. Låt oss hålla det i gång!

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Fotograf:
Press

Pin It on Pinterest

Share This