Robyn tilldelas Musikförläggarnas hederspris 2021

8 okt, 2021

Robyn

Under tre decennier har Robyn varit en av de mest inflytelserika låtskrivarna, producenterna och artisterna i världen. Nu tilldelas Robyn Musikförläggarnas hederspris 2021.

Efter att ha slagit igenom i Sverige med singeln Do You Really Want med (Show Respect) vid femton års ålder, tog det bara två år innan Robyn hade. Två låtar i topp på den amerikanska Billboard Hot 100-listan.

Sedan dess har Robyn varit en av de mest inflytelserika låtskrivarna, producenterna och artisterna i Sverige och internationellt. Nu tilldelas hon Musikförläggarnas hederspris med motiveringen “I en låtskatt som genomgående lyckas omvandla livets mest smärtsamma ögonblick och insikter till glittrande melodier med en plats i dansgolvets pulserande ljus, har hon för evigt skrivit in sig i musikhistorien.

– Det är en stor ära att ta emot Musikförläggarnas hederspris i ett land som Sverige där det finns så otroligt många fantastiska låtskrivare. Jag är väldigt glad och ödmjuk, säger Robyn.

Hederspriset har tidigare år delats ut till Karin Rehnqvist, Kenneth Gärdestad, Mauro Scocco, Monica Dominique, Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Per Gessle, Robert Broberg, Sven-David Sandström, Thore Skogman, Georg Riedel, Carl-Bertil Agnestig, Povel Ramel, Benny Andersson & Björn Ulvaeus och Gullan Bornemark.

– Sedan Robyn tog oss alla med storm i mitten på 90-talet har hennes unika uttryck och låtskrivartalang varit en ständig inspirationskälla för musikskapare världen över. Hon har en central roll i att Sverige idag är en av världens främsta musiknationer. Det är en ära för Musikförläggarna att få tilldela henne årets hederspris, säger Marit Woody, operativ chef på Musikförläggarna.

Hederspristagaren utses av Musikförläggarnas styrelse och har årligen delats ut sedan 2003, med undantag för pandemiåret 2020.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This