RECENSION: Zara Larsson – Poster Girl

av | mar 5, 2021 | Artiklar, Framsida Startslider, Ny musik, Recensioner

Zara Larsson levererar felfritt komponerad och högaktuell R&B-influerad pop full av vårkänslor på sitt nya album Poster Girl. Men vart är den personliga prägeln?

De senaste åren har Zara Larssons tredje album blivit uppskjutet flera gånger. Hon har själv uppgett att hon inte varit nöjd och därför gått in i studion igen. Ett bra beslut kan man ju säga så här i efterhand, eftersom det här albumet är Zaras bästa hittills.

Poster Girl är varenda låt en fullblodad hit, och dessutom lyckas låtarna behålla individualitet. Något som inte är så vanligt på popalbum av liknande rang, där låtarna snabbt börjar flyta in i varandra. Jag skulle inte bli förvånad om samtliga låtar från albumet hamnar på topplistorna.

Det finns också en tydligare röd tråd än innan, samtidigt som soundet är högaktuellt. Det märks att Zara har större kontroll. Men när det nionde spåret av discobeat sätter igång känner jag att det räcker. Inte ens de mer lugna låtarna får vara lugna utan stressas fram av pådrivande beats.

Larsson har tidigare rört sig i skuggorna bakom Rihanna, Beyonce och nu Ariana Grande. Med Poster Girl har hon börjat karva ut sitt eget sound, texterna gräver också något djupare än innan och känns mindre generiska. Om hon kan nå det där personliga på nästa album är hon oslagbar.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This