Recension: Silk Sonic – An Evening With Silk Sonic

17 nov, 2021

Billie Marten

Silk Sonic åker tidsmaskin till 70-talet och hämtar inspiration från både soul och funk på sitt debutalbum. Det är ett projekt fyllt med lekfullhet och glädje.

Det finns artistsammarbeten som sannerligen är speciella, så är det verkligen i fallet med Silk Sonic. Superduon bestående av Bruno Mars och Anderson .Paak, slår ihop sina kreativa hjärnor och bjuder på ett av årets mest efterlängtade projekt.

Det var i början av mars som duon släppte sin första singel tillsammans, Leave The Door Open. Ett varmt och passionerat sound tog sociala medier med storm där många användare på Tik Tok använde låtens refräng i sina videos.

Att ett album av denna kaliber blev en verklighet förvånar mig inte med tanke på medlemmarnas tidigare projekt. Bruno Mars som oftast skapat mer kommersiell och upplyftande musik, i kombination med Anderson .Paaks nyanserade och talangfulla låtskrivande gör även samarbetet intressant.

Det finns en del influenser från Bruno Mars album 24K Magic som tar inspiration av 90-talets R&B, detsamma gäller även Anderson .Paaks soul/R&B album Malibu.

Duon har lyckats fånga soulestetiken på ett träffsäkert sätt och har även fått in lite funk. Båda artisternas röster flyter på fint parallellt med en groovy basgång, tjusiga slagverk, stråkar och sköna syntar.

Silk Sonic har verkligen inte snålat med detaljer i musiken. Ett spår som Put On A Smile har flera inslag med klangrika ljud och toner som lyfter melodin på ett underbart sätt. Det är just dessa små detaljer som gör upplevelsen häftig, varje liten komponent bidrar även till att framhäva den karismatiska sången.

Inte nog med det så märks det verkligen att Silk Sonic måste haft otroligt kul när de spelade in dessa låtar. Smokin Out The Window speglar detta på ett bra sätt. Duon sjunger med en skämtsam ton om pengar som spenderas på obesvarad kärlek, artisterna utstrålar sin komiska sida här vilket får mig att både skratta och le.

Det är lite tråkigt att albumet enbart är nio spår långt. Jag vill liksom höra mer av denna sensuella och medryckande musik. Man får väl hoppas på att en deluxe version kommer inom en snar framtid.

An Evening With Silk Sonic är som en tidig julklapp, det är ett paket fyllt med glädje och nostalgi. Det gör mig även hoppfull till att vi kommer få ta del av mer liknande samarbeten framöver.

 

Skribent:
Leonard Lukic

 

Pin It on Pinterest

Share This