RECENSION: Rex Orange County – WHO CARES?

14 mar, 2022

WHO CARES?

Rex Orange County har hittat rätt igen med sin musik. Hans senaste album WHO CARES? skildrar optimism, tillsammans med en underhållande produktion som lämnar avtryck hos lyssnaren.

Under 2019 släppte Rex Orange County albumet Pony, och det kändes lite skumt första gången jag lyssnade på den skivan. Nu när jag lyssnar på hans senaste projekt WHO CARES? så inser jag varför. Hans tidigare platta saknar groove.

Den charm och fina rytm som finns på hans två första projekt Apricot Princess och Bcos U Will Never B Free, lyckades bra med att definiera artistens sound när de väl släpptes. Pony är visserligen inget dåligt album, men musiken kändes lite opersonlig. Nu har singer-songwritern hittat rätt igen på WHO CARES?.

Det är ett album som uttrycker glädje tillsammans med inslag av bedroom pop, jazz och soul. Musiken känns varm, mjuk och välkomnade, vilket gör upplevelsen både svängig och uppmuntrande. 

Det som framför allt skapar en sådan mild och behaglig stämning är användandet av stråkar. Låtar som KEEP IT UP och WORTH IT, porträtterar vackra och färgglada miljöer i det ljudliga. Samtidigt får vi ta del av sångarens uppmuntrande låttexter om att fokusera på sig själv. Visst kan jag tycka att det låter lite kliché, men musiken bygger upp en härlig atmosfär. 

Låtarna ONE IN A MILLION och SHOOT ME DOWN är några av albumets mest raffinerade spår. Det känns som att lyssna på vintage soulmusik med en klick av modern indiepop. Musiken är skön och catchy, samtidigt som Rex Orange Countys röst flyter på fint. 

Det känns medsvängande och stämningsfullt, och musiken på albumet är lätt att ta in. Men den lämnar även avtryck med sitt groove. Framför allt på THE SHADE som bjuder på lätta gitarriff, jazziga syntar och slagverk som klingar på snyggt. 

WHO CARES? är ett album med en ljudbild som skildrar optimism, dagdrömmande och personlig utveckling. Musiken är underhållande, varm och välkomnande, vilket gör att den passar in perfekt med den kommande våren. 

Pusselbitarna faller på plats, och Rex Orange County har hittat tillbaka till sitt karakteristiska sound. Han väljer att bygga vidare på det han är bäst på, att skapa avslappnad musik som blandar jazz, soul och indiepop med en fantasifull estetik.

 

Skribent:
Leonard Lukic

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This