RECENSION: Peg Parnevik – What They’ll Say About Us

31 okt, 2021

Peg Parnevik

På sin nya EP har Peg Parnevik skalat bort lagren av hur hennes musik bör låta och hittat sitt eget sound. What They’ll Say About Us är en något spretig, men sprakande, samling.

Peg Parnevik har återuppstått ur askan. Det är svårt att inte prata om mediakarusellen till uppbrott som inspirerat låtarna. Parnevik har heller inte ryggat tillbaka från att bekräfta vem det handlar om. Oavsett vem det kretsar kring har musiken fått en nerv den saknat innan.

What They’ll Say About Us skrevs under en kort och intensiv period, när det egentligen var tänkt att Parnevik skulle släppa annan musik som hon jobbat på. Anledningen till att det är så mycket bättre än det hon släppt innan är också just därför att det är så spontant.

Här kommer hennes röst till sin fulla rätt, på ett sätt som den inte gjort i hennes tidigare bolagspolerade och autotune-tunga popformler. Texterna har också blivit mer genuina. Det känns som hela Peg Parnevik istället för tillrättalagda och abstraherade fragment. Melodierna är mer fria och det gör hennes röst mer nyanserad.

EP:n innehåller sex låtar, vissa bättre än andra. Parnevik har helt klart en förkärlek för svulstig hämnd-pop likt Taylor Swift, att hon tagit inspiration från Swifts Reputation-era är tydligt. Men det blir desto bättre när hon låter oss komma närmare.

På låtarna Somewhere Without Me, Golden och The End (Outro) är hon på väg att etablera något väldigt fint. Soundet är utforskande snarare än helt etablerat. De två sista låtarna vänder sig till det mer rockiga med stegrande gitarrer, vilket klär henne bra. Det bör hon fortsätta utforska.

Sedan Parnevik släppte sin första singel har folk klagat på att hon bara fått släppa musik för att hon kommer från en känd familj och att hon inte kan sjunga. Det kommer de säkert fortsätta säga, men här har hon bevisat sig själv så till den grad att det vore löjligt att fortsätta hävda det.

 

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This