RECENSION: Olivia Rodrigo – Sour

25 maj, 2021

Olivia Rodrigo

TikTok-stjärnskottet Olivia Rodrigo imponerar på debutalbumet där hon får breda ut sina vingar. En självklar popstjärna med en oumbärlig plats i musikindustrin är född.

Sedan Taylor Swift delade Olivias tolkningar av hennes musik har jag väntat på den egna musiken. Innan dess har hon varit uppmärksammad genom sin medverkan i Disneys tv-serie med det smidiga namnet High School Musical: The Musical: The Series. Att hon skulle slå igenom stort hade jag förväntat mig.

Med låten Driver’s License och dess tonårsbetingade känslostorm fångade hon hjärtan över en hel värld och fick en rasande fart på musikkarriären. Debutalbumet Sour är producerat av Dan Nigro, som står bakom bland annat Conan Gray, Carly Rae Jepsen och Sky Ferreira.

Låtarna är en blandning av välsnidade popexplosioner och medryckande ballader gjorda för att skrika med till i bilen. Inklusive tillhörande träffsäkra texter om en av årets mest uppmärksammade otrohetshistorier. Nästan alla låtar handlar om samma sak, men det stör mig inte eftersom det är gjort så snyggt. Olivia Rodrigo är Gen Zs nya relaterbara girl next door.

Låtarna är kvicka och korta med hög densitet och hisnande melodier. Soundet tar inspiration från tidiga 2000-talets punkpop istället för R&B som varit standard de senaste åren för popdivorna, vilket gör låtarna balanserat skitiga. Det blir aldrig för sockersött.

Jag hade inte förväntat mig ett såhär varierat och personligt album, så jag är glatt överraskad. Det är överflödigt att säga, men det här är verkligen inte det sista vi hör av Oliva, det är bara början.

Författare:
Emma Thimgren

Pin It on Pinterest

Share This