RECENSION: London Grammar – Californian Soil

av | apr 20, 2021 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Recensioner

London Grammar är ett splittrat band som inte riktigt hittat fotfästet efter deras uppehåll. Men deras nya album Californian Soil visar ett uppfriskande och färgsprakande experimenterande.

Det har gått för lång tid sedan London Grammar släppte ett album. Det hyllade bandet försvann i ett par år, efter att trions sångare Hannah Reid blivit utbränd av den plötsliga framgången.

Californian Soil är deras tredje album och följer upp deras mediokra Truth Is A Beautiful Thing som kom 2017. Efter ett inledande hisnande alvisk intro var mina förväntningar på albumet skyhöga. Reid har tagit större plats i text och komposition, vilket resulterat i en långt mer personlig ton.

Bandet har också lämnat sitt molliga mörker och klivit in i något betydligt mer deep house-doftande och peppigt. Jag saknar deras gamla mysindie, och den nya repetitiva musiken känns mer som att stirra in i solen obekvämt länge. En mättnad som infinner sig alldeles för snabbt på den ambivalenta hyllningen till USA.

Albumet balanserar mellan perfektion och halvhjärtade experiment. För det är ju så att när trion är bra är de verkligen i toppform, en sällan skådad innerlighet som kan vara svår att få nog av. Det är synd att det bara är hälften av låtarna som får mig att känna så.

London Grammars nya album är alldeles för splittrat för att kallas en comeback. Förhoppningsvis hinner de hinna hämta andan mer till nästa släpp.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This