RECENSION: Little Jinder’s Unreleased Romance – Mixtape

av | jun 12, 2020 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Jinder gör som lovat och återuppstår med ett nytt sound på sitt mixtape Little Jinder’s Unreleased Romance, som är en välkommen evolution.

Jag var till en början tveksam till språkbytet. Om det som Jinder gjort innan på engelska skulle vara någon fingervisning, antog jag att texten skulle få lida när svenskan återigen byttes ut mot engelska.

Det är få som kan skriva låttexter på det sättet Jinder gör på svenska. Dessutom är det ju få artister som sömlöst kan byta språk utan påverkan på kvalité och autenticitet.

Och visst får texten ta baksätet på mixtapet Little Jinder’s Unreleased Romance. Det blir inte heller lika naket. Men istället visar det bredden av Jinders musikaliska talang som kompositör och producent. Särskilt på Die Together där Ebbot gästar, och den stillsamt mäktiga It Is Over som rundar av mixtapet.

Även om olycklig kärlek fortfarande är en tydlig röd tråd, är Jinder inte längre en trasig 20-åring. Det märks tydligt att hon är i en ny behövlig fas.

Om Jinder kommer fortsätta på det engelska spåret är ännu oklart. Men jag hoppas nog ändå att hon på nästa släpp återvänder till svenskan.

 

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This