RECENSION: Kings of Leon – When You See Yourself

av | mar 8, 2021 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Efter fem år är Kings of Leon åter till sina forna glansdagar. Nu har de istället för att försöka uppfinna hjulet på nytt hittat tillbaka till sig själva på albumet med det passande namnet When You See Yourself.

Kings of Leon har på sina tre senaste album försökt reinkarnera sig själva när det inte fanns något behov av det från början. På det nya albumet When You See Yourself har de istället badat sig själva i glittrande och synthsmakande rock med psykedeliska influenser.

Det är långsamt stegrande låtar som breder ut sig över fem eller sex minuter, ovanligt långa format för bandet. Låtarna är inte så ängsligt självmedvetna och ursäktande, utan fria att mala på i godan ro. Det är inget enkelt uppdrag, att breda ut sig så pass långsamt och fortfarande lyckas behålla intresse. Resultatet blir både mer personligt och tidlöst.

Det är inte heller lika glättigt lättsmält eller hittigt, men frågan är om det ens är det de är ute efter. Efter ett tag, på albumets andra halva, har dock låtarna en tendens att flyta in i varandra. Det passar sig inte riktigt att lyssna i ett svep. Det hade mått bra av lite högre doser ren rock, som på The Bandit, 100,000 People och Stormy Weather. Några av låtarna känns också som rena utfyllnader.

Även om de nog aldrig kommer hitta tillbaka till det okomplicerade men självklara soundet på Only By The Night, kommer det här bra nära. Det märks att gnistan är tillbaka.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This