RECENSION: Julia Stone – Sixty Summers

av | maj 1, 2021 | Artiklar, Ny musik, Recensioner

Julia Stone tillbaka med albumet Sixty Summers, hennes första soloalbum sedan 2012. Hon har övergett de tidigare albumens indie-folk, och visar nu upp hur hon låter som popartist.

Julia Stone har verkligen en trollbindande röst. Den viskande och lite sköra sången är väletablerad inom singer/songwriter och indiegenren, men på Sixty Summers blandar Julia Stone soundet med rockig pop.

Vissa låtar, som We all have, där Matt Berninger medverkar, liknar mer Stones tidigare och mjukare musik. Den mjukare musiken visar tydligare upp Stones vackra röst, men samtidigt är det kul att höra något som känns lite annorlunda. De fjorton låtarna på plattan går under samma tema, kärlek och relationer, men är ändå alla väldigt olika från varandra. Till exempel skulle Break kunna beskrivas nästan som lite jazzig och psykedelisk medan Fire in me är en rocklåt. Låtarna på albumet fortsätter att överraska under lyssnandet, med nya instrument och blandningar av genrer.

Det är spännande att höra de olika genrerna som Stone försöker sig på på plattan, men vissa är definitivt mer fungerande än andra. Låtarna har gemensamt att de känns väl genomarbetade med fina texter. Samtidigt är det inte så många av dem som gör ett vidare starkt intryck på mig omedelbart.

Den låten som fastnar i hjärnan efter en genomlyssning av alla låtar är Dance, som släpptes som singel redan förra året. Där möts det bästa av Julia Stones tidigare musik och den nya. Både den unika rösten framhävs, men det är ändå en dansvänlig poplåt. Också låten Substance framhäver sångerskans bästa kvalitéer. Både text och musikmässigt förs tankarna till Lordes Melodrama, och även om albumet i helhet inte kan jämföras med plattan finns det definitivt liknande drag i ett par låtar.

Sixty Summers är inte ett nytt favoritalbum från min sida, trots att jag uppskattar flera av låtarna. Det är roligt ett album med ett så pass brett sound, och jag tycker det är ett album värt att lyssna på även om man inte varit ett fan av artistens tidigare musik.

Författare:
Tilda Lindén, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This