RECENSION: Jorja Smith – Be Right Back

17 maj, 2021

Jorja Smith

Jorja Smith mellanlandar innan nästa albumsläpp med en ny EP. En andrasortering av låtar som föga förvånande håller en hög nivå, men som saknar det lilla extra.

2018 golvade Jorja Smith världen med sitt debutalbum Lost & Found, året efter headlineade hon Way Out West. Nu väntar vi på en uppföljare till debuten, men får i väntan en samling av åtta tidigare osläppta låtar som inte platsade in på albumet.

Resonemanget är inte svårt att följa, det är vackra men monotona låtar med liknande BPM som inte riktigt är tillräckligt starka för att stå för sig själva, och grupperade blir det desto mer tydligt. De har också fått lite för lite omsorg i produktionen, vilken ger en långt mer laid back känsla än vanligt.

Men som vanligt är ju även Smiths lägsta nivå otroligt hög. Få röster är så intressanta som hennes på dagens engelska musikscen. Home och Burn är låtarna som sticker ut mest, den senare tycker hon själv är den bästa låt hon skrivit.

Det som är intressant med EP:n är att jag tror mig skönja försök till nya inriktningar i musiken. Som låten Weekend, den vågar ta lite mer oväntade risker utanför bekvämlighetszonen vilket är kul att se.

Som titeln säger lovar Jorja Smith att snart vara tillbaka med ny musik, och det här är en väldigt trevlig aptitretare.

 

Författare:
Emma Thimgren

 

Pin It on Pinterest

Share This