RECENSION: Jenny Lewis – On The Line

av | mar 26, 2019 | Läsvärt, Ny musik, Recensioner

Jenny Lewis har delar med sig av sitt starkaste verk hitills på nya albumet On The Line.

Efter tre beundransvärda singlar landade i fredags äntligen Jenny Lewis fjärde soloalbum On The Line. Ett album som vid första lyssning kan verka spretigt, men som hålls samman av väl utvald och upprivande lyrik.

I jämförelse med The Voyager (2014) får vi oss den här gången en mycket mer personlig inblick när Jenny Lewis delar med sig av sin egen sorg och berättelser om trasiga relationer, sin missbrukande mor och deras återförening när modern var döende i cancer.

Skivan börjar starkt med de tidigare släppta singlarna Heads Gonna Roll och Wasted Youth följt av albumets tredje spår Redbull & Hennesy som stundtals påminner om Kate Bush-klassikern Running Up that Hill.

I sin helhet känns produktionen som ett välpolerat gränsland mellan Hollywood och Kalifornien med ett slag av 70-talets glansdagar. Stundvis hörs gitarrslingor som hänvisar till inspiration från americana och country, men det är till det praktfulla pianot som Jenny Lewis gör sig bäst på det här albumet. Inte minst på titelspåret On The Line.

 

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This